El projecte Climatubers organitza la 1a Mostra d’Audiovisuals i Acció Climàtica

Es farà el dijous 2 de juny a la tarda al Cinema Edison i es projectaran els curtmetratges resultants de les 5 edicions dels tallers a Granollers

01 de Juny 2022
+
El projecte Climatubers organitza la 1a Mostra d’Audiovisuals i Acció Climàtica

Aquest dijous 2 de juny, de 18.30 a 21 h, el Cinema Edison serà l’escenari de  la 1a Mostra d’Audiovisuals i Acció Climàtica. El projecte europeu Climatubers,  en col·laboració amb el Cinema Edison, Granollers Pedala, la Biblioteca de Roca Umbert i l’Associació Ecoserveis, organitza aquesta sessió on es projectaran els curtmetratges resultants de les 5 edicions dels tallers de vídeo participatiu fets a Granollers i es presentarà el projecte Climatubers i els seus participants.  

La mostra comptarà també amb ponències de comunicadors ambientals i activistes climàtics, com Pilar Sampietro o el col·lectiu Extinction Rebellion. La finalitat de la sessió és contribuir a generar un espai de debat i de participació ciutadana que permeti posar sobre la taula propostes per a una ciutat climàticament més responsable. 

L’accés és lliure i gratuït, i es recomana fer inscripció prèvia través del següent enllaç: https://bit.ly/39qpKTw 

Al mateix cinema, es podrà visitar també l’exposició fotogràfica del Climatubers “Acció climàtica ciutadana” i els vídeos del projecte, que es projectaran en loop i amb accés obert al públic a la 1a planta del Cinema Edison, fins el dilluns 6 de juny. 

Programa

18.30 h Photocall "Vull un món de colors" 

19 h Obertura de l’acte. Ilma. Sra. Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers 

- Presentació projecte europeu Climatubers. Ecoserveis

- Expliquem la crisi climàtica en local, en positiu i en profunditat, amb Miriam Viaplana, periodista i coordinadora del Portal monSOStenible

- De l'acció a la mobilitació contra l'emergència climàtica, amb Jaume Osete d'Extinction Rebellion.

20 h Projecció dels vídeos participatius del Climatubers i torn obert de debat

20.30 h Clausura. Sr. Regidor Albert Camps, regidor de Medi Ambient i Espais Verds. Visita exposició "Climatubers: acció climàtica ciutadana"

21 h Finalització de l’acte

El projecte Climatubers

L’Ajuntament del Granollers és un dels 6 socis de 5 països de la Unió Europea (França, Itàlia, Estònia, Àustria i Espanya) que participen en el projecte europeu del programa Erasmus+ Climatubers – Influencers for change que promou l'acció climàtica a través de l'ús de tecnologies digitals. 

El projecte treballa per vincular les tecnologies digitals amb l'acció social i climàtica, amb la finalitat de contribuir a l’activació del debat públic i la creació de solucions per a futurs més sotenibles. Té una durada de 3 anys i finalitzarà el gener de 2024.

Així, des del mes de novembre de 2021, s’han organitzat diversos tallers de vídeo participatiu on més d’una vintena de persones de perfils i orígens diversos han aportat la seva visió per a una millor adaptació de la ciutat a la crisi climàtica global.

Els tallers de vídeo participatiu consisteixen en 8 jornades de 2 hores de durada, on els participants aprenen la metodologia del vídeo participatiu per debatre i fer propostes sobre com afrontar la crisi climàtica en el seu dia a dia. Les sessions estan obertes a totes les persones a partir de 12 anys i inclouen formació en eines digitals i crisi climàtica. L’objectiu és empoderar digitalment i generar acció ciutadana per a millorar la ciutat en termes de sostenibilitat i emergència climàtica. De novembre de 2021 a maig de 2022 s'han celebrat 5 edicions, amb una participació d'una trentena de 30 persones.

El projecte treballa amb les comunitats locals per a:

  • Identificar com els problemes ambientals i els efectes del canvi climàtic poden conduir a desigualtats més profundes i a una major vulnerabilitat d'alguns grups socials. 
  • Involucrar les comunitats que es veuen afectades per aquests problemes, utilitzant les seves pròpies narratives i veus.
  • Capacitar-les en comunicació i difusió digital, creant vídeos com a procés de defensa dels seus punts de vista davant d'altres agents socials.
  • Imaginar possibles solucions i futurs més sostenibles

 

Més informació: 

https://bit.ly/3sbUwGq

https://bit.ly/3LCW5EZ