El programa "Granollers camina" reprèn l'activitat

Aquest any s'ofereixen dos grups de marxa nòrdica i un de caminades

01 de Octubre 2018
+
Els practicants de marxa nòrdica s'impulsen amb dos bastons, en un moviment que simula l'esquí de fons
Aquesta tardor es reprèn el programa municipal de caminades per a la gent gran "Granollers camina". Es tracta d’oferir activitat física saludable per al col·lectiu de persones més gran de 50 anys, amb l’objectiu de millorar-ne la qualitat de vida alhora que es gaudeix de l’entorn natural. Les caminades són també un mètode per prevenir i tractar les malalties cardiovasculars.
 
Tècnics del servei municipal d'Esports són els encarregats de guiar les rutes, suaus i assequibles per l'entorn urbà i interurbà. S'ofereixen dues modalitats: caminada, per a la qual no cal material complementari, però sí roba i calçat còmodes, i marxa nòrdica, que cada cop té més seguidors i que es caracteritza perquè, a més de l'acció de les cames, inclou la de la part superior del cos. Els practicants caminen impulsant-se amb dos bastons dissenyats específicament per a aquesta modalitat esportiva que simula l'acció de l'esquí de fons. Les persones que s'hi apuntin hauran de disposar d'aquests bastons, tot i que l'Ajuntament en tindrà 25 que deixarà en préstec. 
 
S'ofereixen dos grups de marxa nòrdica (dilluns i dimecres de 9.30 a 11 h i dimarts i dijous d'11.30 a 13 h) i un de caminades (dimarts i dijous de 9.30 a 11 h). L'activitat s'allargarà fins al mes de juny. 
 
Les persones interessades poden apuntar-se al Servei d’Esports (c. Jaume Camp, 1, de 9 a 14 h) i hauran de presentar un document d’aptitud per a l’exercici físic. El punt de sortida i arribada tant de les caminades com de la marxa nòrdica és el Palau d’Esports (c. dels Voluntaris, 92, 2).