El Museu de Granollers acull la presentació del llibre "Impacto del covid-19 en la región Andina"

L’alcaldessa destaca la importància de fer xarxa entre institucions públiques, sindicats, entitats i ciutadania per contribuir a la lluita per la justícia social

09 de Novembre 2022
+
Luis Ángel Rodríguez, Camil Ros, Alba Barnusell i Bernat Escudero durant la presentació del llibre "Impacto del covid-19 en la región Andina" al Museu de Granollers

Aquest matí, al Museu de Granollers, s’ha presentat el llibre Impacto del covid-19 en la región Andina, amb presència d’un dels autors, el secretari d’UGT Catalunya, membres de Sindicalistes Solidaris, l’alcaldessa de Granollers i el regidor de Cooperació i altres membres de l’Ajuntament.

Luis Ángel Rodríguez Salcedo, un dels autors i coordinadors de l’estudi, ha destacat el fort impacte que ha tingut la covid-19 en països com Perú, Xile, Bolívia, Colòmbia i Equador. El confinament i la pandèmia han suposat "la vulneració dels drets humans i laborals de moltes persones", que han perdut la feina i no han pogut disposar de cobertura sanitària gratuïta ni subsidis pel tancament de les empreses. Ha reiterat que la regió andina trigarà molt a recuperar-se del fort impacte ocasionat per la covid-19, en països on la sanitat pública i els drets laborals són ínfims i el sistema sindical encara és molt dèbil. També ha remarcat que "les principals afectades són les dones indígenes i camperoles, amb una feminització de la pobresa innegable".

El secretari general d’UGT, Camil Ros, ha agraït a l’Ajuntament de Granollers la col·laboració dels darrers 15 anys amb Sindicalistes Solidaris (Fundació Josep Comaposada-UGT) i ha destacat el fort impacte de la covid-19 en les condicions de treball de moltes persones i la importància de la sanitat pública i la feina com a elements igualitaris: "Cal continuar fent conscienciació i denúncia per ajudar altres parts del món i així anar fent una roda de cooperació, fraternitat, justícia i llibertat".

Per la seva banda, l’alcaldessa Alba Barnusell ha agraït a UGT i a Sindicalistes Solidaris pel bon treball fet "de cooperació, de lluita constant, de denúncia i accions concretes com la publicació d’aquest llibre" i ha destacat "la importància de continuar fent xarxa entre institucions públiques, sindicats, entitats i ciutadania, per donar a conèixer la lluita compartida per un treball digne".