El grup "Passa'm la recepta" recull les receptes de les àvies i besàvies de Palou

El receptari es presenta demà a la tarda al Centre Cívic de Palou

30 de Juny 2016
+
Demà divendres, 1 de juliol, a les 17.30 h al Centre Cívic de Palou, es farà el tancament del curs de "Passa'm la recepta". Aquest any, el grup gastronòmic ha fet quatre trobades amb la cuina de les comarques catalanes com a fil conductor. Les components del col·lectiu han fet, a més, un treball paral·lel de recollida de receptes de les àvies de Palou, amb l'objectiu de "posar en valor el coneixement de la gent gran del barri".  Les dones han visitat les àvies i les besàvies  per conversar sobre receptes, la seva manera de cuinar, els productes tradicionals que fan servir, el diferent ritme de vida...
 
El resultat és el llibret Receptes de les àvies de Palou, que recull una quinzena de plats i que es podrà consultar al mateix Centre Cívic de Palou i a les biblioteques . Canelons d'escalivada, conill a la vinagreta, crema de crancs, tripa i peuets de be, faves o rossejat de fideus, són algunes de les elaboracions d'un receptari que vol contribuir a "recuperar i preservar la cuina del dia a dia de Palou, petits tresors del saber de les àvies, per posar-ho a l'abast de qui en vulgui aprendre". Totes les receptes es podran consultar al blog de "Passa'm la recepta".
 
Les persones que l'han fet possible són Maria Galbany, Vicenta Duran, Rosa Cladellas, Paulina Carbonell, Eulàlia Pocurull, Felisa Montal, Eulàlia Nadal, Angelina Mas, Pepita Noguera, Lluïsa Salvador i tot el grup de "Passa'm la recepta".
 
D'altra banda, i també en clau gastronòmica, el grup Fent un cafè fem barri, del Centre Cívic Nord, ha confeccionat el recull Tastets del Nord, fruit de les receptes compartides en les trobades setmanals, en l'activitat dels tastets. La idea és anar ampliant el receptari amb les trobades que es facin a partir del curs que ve.