El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental desinfecta els contenidors de selectiva de Granollers

Per la seva banda l'empresa Talher també està incrementant la neteja de contenidors de rebuig i orgànica

08 d'Abril 2020
+
Desinfecció dels contenidors de selectiva al barri de les Tres Torres. Foto: Cresidusvo
Aquesta setmana han començat les tasques de neteja i desinfecció dels més de 400 contenidors de selectiva de Granollers a càrrec d'una empresa externa contractada pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental. La previsió es que els treballs acabin entre avui i demà dijous dia 9 d'abril. Per la seva banda l'empresa Talher està incrementant la neteja de contenidors de rebuig i orgànica.
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha intensificat els treballs de desinfecció de les illes de contenidors de superfície de la via pública del servei comarcal de recollida selectiva (vidre, envasos lleugers i paper-cartró) arran de l’actual crisi sanitària pel coronavirus. Els treballs inclouen els serveis de rentat exterior amb producte desinfectant. Per dur a terme la desinfecció, s'utilitza un camió d'hidroneteja amb equips mixtos succionadors-impulsors, amb la dosificació exacta d'aigua clorada. Per tal d'agilitzar aquestes tasques, es preveu que la setmana vinent s'incorpori un segon vehicle d'hidroneteja.D’aquesta manera es vol evitar que es pugui produir la propagació del Covid-19 pel contacte de les superfícies dels contenidors. Per incrementar aquesta prevenció, es recomana a la ciutadania l’ús de guants per obrir els contenidors i en acabar rentar-se les mans.Aquesta mesura s’afegeix a les actuacions queel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental ha posat en marxa des de l’inici de l’estat d’alarma per garantir el funcionament dels serveis de recollida i tractament de residus.Mentre duri l’estat d’alarma, a més, la xarxa de deixalleries romandrà tancada, per la qual cosa no es pot portar residus a aquestes instal·lacions ni deixar-los al carrer, cal guardar-los a casa fins a l’aixecament de les restriccions.

 Recomanacions per facilitar la recollida de residus

Per facilitar la feina dels professionals que treballen als serveis de recollida de residus es recomana:

 • No baixeu al carrer residus voluminosos (sense previ avís al servei de recollida de mobles i trastos vells, tel. 93 842 67 89)

 • Les deixalleries estan tancades mentre duri l’estat d’alarma.

 • No llenceu les escombraries a les papereres.

 • Dipositeu les bosses d’escombraries dins dels contenidors.

 • Reforceu el reciclatge i dipositeu els residus reciclables dins dels contenidors de recollida selectiva.

 • Reduïu al màxim la generació de residus.

Consells per al tractament de residus en llars amb persones amb Covid-19

Si es conviu amb una persona amb Covid-19, es recomana seguir aquestes pautes per al tractament de residus:

 • A l’habitació on es manté aïllada la persona amb Covid-19 hi ha d’haver un cubell específic, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura.

 • Cal dipositar en aquest cubell el material d’un sol ús (mascaretes, guants, mocadors), tant el que fa servir la persona malalta com el de les persones que en tenen cura. També s’hi han de dipositar tots els residus que generi la persona malalta.

 • Cal fer servir bosses amb tancament hermètic, que s’han de tancar abans de treure-les de l’espai de la persona en aïllament.

 • Un cop tancada, la bossa s’ha de col·locar en una segona bossa amb tancament hermètic i s’ha de dipositar al contenidor de resta.

 • Està prohibit separar aquests residus de manera selectiva