El 8è Mercat de Tecnologia de Granollers se centra en la tecnologia aplicada a la diversitat funcional

Aquest certamen promou la vocació tecnològica entre els joves

18 de Juny 2021
+
Aquest dijous 17 de juny s'ha fet el lliurament del Premi Mercat de Tecnologia de Granollers a l'Ajuntament

Des de 2014, diversos centres educatius de Granollers treballen conjuntament per promoure la tecnologia a Secundària i Postobligatòria, amb intercanvi d'experiències durant el curs i l'organització del Mercat de Tecnologia, que s'ha vist afectat per la persistència de la Covid-19 i no s'ha pogut dur a terme una part de les activitats que es feien altres anys, com la mostra dels treballs de tecnologia i els tallers vinculats a diferents àmbits tecnològics.

S'ha celebrat per tercer any el Premi Mercat de Tecnologia, que és un concurs de projectes de l'àmbit tecnològic d'estudiants de Postobligatòria i també s'ha fet una exposició centrada en la tecnologia aplicada a la diversitat funcional, i que es podrà veure en els diferents centres de secundària.

A l'edició d'enguany s'hi han presentat set projectes, aquest dijous s'ha fet el lliurament de premis a l'Ajuntament de Granollers. El premi al millor treball de recerca de Batxillerat ha estat per Roboeducat, de Júlia Fajardo Solé, de l'Institut Carles Vallbona; mentre que el premi al millor treball de síntesi de la categoria de Cicles formatius ha estat per Smart Mirror, de Jordi Mesas Barrera, de l'EMT. Ambdós projectes premiats han rebut una dotació de 150 €.

El jurat del Premi Mercat de Tecnologia 2021, integrat per representants de Roca Umbert, del Centre de Recursos Pedagògics, de la Societat Catalana de Tecnologia i de l'Ajuntament de Granollers, ha valorat criteris com la visió crítica, la metodologia aplicada, l'originalitat i creativitat, la capacitat de resoldre els problemes plantejats i la capacitat de síntesi.