El 3r Mercat de Tecnologia divulgarà l’aportació històrica de la dona en l'àmbit científic i tecnològic

Se celebra dijous a Roca Umbert Fàbrica de les Arts

24 d'Abril 2017
+
El Mercat de Tecnologia se celebra dijous a Roca Umbert. A la foto, una edició anterior del mercat
Uns 600 alumnes de 2n d’ESO de 7 centres educatius de Granollers (instituts EMT, Antoni Cumella, Marta Estrada, Carles Vallbona, Celestí Bellera, Escola Pia i L’Estel) participaran dijous, 27 d’abril, al Mercat de Tecnologia de Granollers (MTG) que es farà a la nau Dents de Serra de Roca Umbert. El mercat l'inaugurarà l'alcalde a les 8.45 h i es tancarà a les 14.30 h. 
 
El MTG és una iniciativa que per tercer any impulsen Ajuntament i Roca Umbert Fàbrica de les Arts per potenciar les vocacions tecnològiques entre els nois i noies.
 
Els alumnes exposaran i presentaran més de 40 treballs tecnològics fets a l’aula, amb els quals els seus companys podran experimentar. Alhora, els estudiants participaran en els tallers que s’ofereixen, una quarantena, sobre Arduino, impressió 3D, drons, visió artificial..., molts dels quals, conduïts per artistes residents a Roca Umbert.
 
Mostra sobre dona i tecnologia
 
Aquesta edició, el mercat posa l’accent en la qüestió de gènere. Per això l’Off Mercat organitza la xerrada “La ciència no és per a mi: gènere, equitat i vocacions a l’àmbit cientificotecnològic”, a càrrec de Digna Couso, professora del Departament de Didàctica de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la UAB. Serà dimecres, 26 d’abril, a la sala d’actes del Museu de Ciències Naturals (18.30 h). Per complementar- la, s’exposarà a Dents de Serra el mateix dia del mercat la mostra “Dona i tecnologia. Una història poc coneguda”, on s’explica l’aportació decisiva de 15 dones al món de la tecnologia.