Diputació de Barcelona i Ajuntament de Granollers treballen conjuntament projectes de recuperació econòmica

la visita de la diputada Eva Menor a la ciutat ha servit per generar sinèrgies i visibilitzar projectes locals.

11 de Juny 2021
+
Reunió entre representants de la diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Granollers
La diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, s'ha reunit, aquest matí a l'Ajuntament de Granollers, amb l'alcalde, Josep Mayoral, i la primera tinent d'alcalde, Alba Barnusell per treballar conjuntament i impulsar iniciatives de recuperació econòmica després de la crisi ocasionada per la Covid-19.

La diputada Eva Menor ha explicat els diferents programes que actualment té en marxa la Diputació de Barcelona en matèria de desenvolupament econòmic i especialment, aquells de recuperació econòmica arran de la crisi provocada per la COVID-19. Així, la diputada ha parlat del suport als ajuntaments a la recuperació econòmica. «Pensem que és un moment d'oportunitats, les transformacions sempre s'han donat en els territoris i les economies locals tenen un paper cabdal

Durant la reunió la primera tinent d'alcalde, Alba Barnusell, ha explicat que «compartim projectes i aliances i des de l'Ajuntament treballem amb voluntat de fer xarxa per construir futur. La recuperació econòmica és clau.»

La diputada ha explicat que totes les administracions estan alineades. I que «cal aprofitar els Fons Next Generation que tenen la finalitat de recuperació i transformació de les economies locals des d'una perspectiva de sostenibilitat social, ambiental i d'inclusió social.»

En aquest sentit, la Diputació de Barcelona va presentar al mes de març un centenar de projectes, amb un impacte total de 1.700 milions d'euros, que podrien rebre fons del programa europeu 'Next Generation' i ajudar a rellançar el territori. És per això que la Diputació ha iniciat el programa 'Next Diba. Projectes locals, participació i aliances per a la recuperació', a partir del qual posa tota la seva infraestructura de suport als ajuntaments per facilitar que puguin presentar-se a les convocatòries que convoqui el govern estatal amb relació als fons europeus. Els projectes es poden consultar a la pàgina web https://www.diba.cat/web/next-diba.

La reunió ha servit per generar sinergies entre les institucions, visibilitzar projectes locals i fomentar la col·laboració publicoprivada.