Dilluns, acte de reconeixement al voluntariat educatiu

Aquest curs, 131 persones, 19 més que l'any passat, han fet tasques de suport als centres de la ciutat

14 de Juny 2017
+
Voluntaris i voluntàries participant en la cloenda d'un dels cursos.
Dilluns, 19 de juny, a les 18 h a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (Rec, 19) es farà l'acte de reconeixement al voluntariat educatiu. 
 
Aquest curs 2016-17, 131 persones (19 més que l'any passat) han fet de voluntàries a 21 centres educatius de la ciutat, des d'escoles bressol fins a formació d'adults, passant per centres públics i concertats de primària, secundària i cicles formatius. Les tasques desenvolupades han estat: acompanyament a sortides, adaptació escolar, biblioteca, manteniment, padrins de lectura, suport a l'aula, reforç escolar, suport de matemàtiques, atenció a alumnat nouvingut i conversa en francès. 
 
El projecte del Voluntariat Educatiu va iniciar-se el curs 2012-13 impulsat pel CEM, el Consell Escolar Municipal. Des d'aleshores, 120 persones de mitjana per curs han dedicat un temps a donar suport -logístic, pedagògic,...- a les aules granollerines. Una part important dels voluntaris i voluntàries han repetit més d'un any. 
 
D'acord amb les peticions dels mateixos voluntaris, el primer trimestre del curs es va fer la segona part d' una sessió formativa  centrada en l'educació i les emocions, amb la mestra Anna Carpena. 
 
En l'acte de reconeixement hi assistiran els representants municipals i un dels voluntaris explicarà la seva experiència. També es farà valoració del curs, el lliurament de diplomes i la foto de tots els participants. L'activitat acabarà amb una peça musical interpretada pel cor de 6è de l'escola Pereanton. 
 
Coincidint amb la cinquena edició del projecte, l'Ajuntament treballa per donar-hi continuïtat i adaptar-lo a la Llei del voluntariat, aprovada fa 2 anys. L'objectiu és que se'n pugui encarregar una entitat local vinculada a l'àmbit educatiu.