Comença la desena edició del programa «Ponts a la feina»

És un projecte d’inserció sociolaboral que ofereix, de manera subvencionada, orientació i formació professionalitzada al veïnat del barri Congost

08 de Novembre 2022
+
Comença la desena edició del programa «Ponts a la feina»

El Servei Local d'Ocupació de l'Ajuntament de Granollers inicia aquest mes de novembre la desena edició del projecte «Ponts a la feina», adreçat a totes les persones residents al barri Congost que estiguin inscrites a l'Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya com a demandants o millora d'ocupació.

Es tracta d'un projecte d'inserció sociolaboral subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social «Treball als barris».

En aquesta desena edició de «Ponts a la feina» s'ofereix orientació laboral i formació professionalitzadora i transversal. L'oferta formativa inclou cursos de:

  • Competències digitals ACTIC bàsic (120 hores) i ACTIC mitjà (128 hores)
  • Operari/ària de magatzem i logística (120 hores, inclou carnet de carretons elevadors + carnet de conductor/a pont-grua + certificat de manipulació d’aliments)
  • Auxiliar de comerç (110 hores inclou carnet de carretons elevadors + certificat de manipulació d’aliments)
  • Auxiliar de cuina (150 hores, inclou certificat de manipulació d’aliments)
  • Conductora d'autobús (155 hores; inclou carnet D + CAP viatgers)

Aquest darrer curs està adreçat exclusivament a dones i, mitjançant un conveni de col·laboració amb l'empresa Sagalés, s'estableix un compromís posterior de contractació del 60% de les dones que hagin acabat amb èxit la formació.

També s'ofereix a les persones participants la possibilitat de fer pràctiques no remunerades en empreses.

Totes les persones interessades poden trobar informació i fer la preinscripció a través del formulari en línia que trobaran a la web: granollers.cat/ocupacioempresa/pontsalafeina

El període de preinscripció a la nova edició de «Ponts a la feina» s'obrirà progressivament, abans de l'inici de cada formació.

10 edicions del projecte

El projecte «Ponts a la feina» porta fent-se des de 2014 i, en les darreres 9 edicions realitzades fins al moment, prop de 500 veïns i veïnes del barri Congost han pogut formar-se per millorar la seva situació laboral. En la passada edició de 2021/22, 63 persones van poder participar en els cursos professionalitzadors, 34 de les quals han trobat feina, assolint un nivell d'inserció laboral del 55 %.

Per a més informació sobre el projecte, podeu trucar al Servei Local d'Ocupació de l'Ajuntament de Granollers (Masia Tres Torres) al número 93 861 13 90 o enviar un correu a feinagm@granollers.cat.