Cicle de debat sobre la tirania de la bellesa

Organitzat pel CIRD, consta de quatre sessions que revisaran el tracte que s'ha donat a la dona al llarg de la història

02 de Novembre 2016
+
El Centre d'Informació i Recursos per a Dones organitza aquest mes el cicle "La tirania de la bellesa", un espai de participació  per reflexionar sobre la imatge de les dones al llarg de la història.
 
Per espai de quatre sessions, es revisarà el tracte que s’ha donat a la dona al llarg del temps i de quina manera això ha arrelat en la societat. La participació és oberta a totes les persones interessades que vulguin compartir coneixements i inquietuds sobre aquesta qüestió.
 
El debat el moderarà Mercè Borràs i Pérez, especialista en història de les dones i docent a la Universitat Popular de Granollers de la matèria “Dones: l'altra història.”
 
Totes les sessions del cicle es faran en dimecres a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (Rec, 19), de  18 a 19.30 h. Les persones interessades caldrà que facin la inscripció prèvia al cicle sencer, que és gratuït,  trucant al telèfon 93 842 67 14
 
El contingut de les sessions serà: aproximació al patriarcat i al feminisme; comercialització del sexe: el bombardeig de la publicitat. La tirania de la bellesa (9 de novembre); la mirada de l'altre. Paul Poiret i Coco Chanel, l'adéu als enagos i a la cotilla (16 de novembre); tísiques al segle XIX, anorèctiques al segle XX. Les models: convencionals, andrògines, curvy (23 de novembre); i la cirurgia estètica. Nenes model, on és el límit? Les promeses de la cosmètica i la bellesa natural (30 de novembre). El darrer dia, a més, es representarà l'obra de teatre Indòmita. 
 
El cicle "La tirania de la bellesa" l'organitza l'Ajuntament de Granollers a través del CIRD, i té el suport de l'Institut Català de les Dones i de la Diputació de Barcelona.