Carnaval 2021: virtual i des de casa

Enguany, les propostes de Carnaval a Granollers ens conviden a fer festa des de casa i des de les escoles, seguint en línia els actes més tradicionals d'aquesta celebració

10 de Febrer 2021
+
El Carnaval 2021 a Granollers es podrà seguir en línia i té una gran consigna: fer gresca i disfressar-nos des de casa i des de l'escola

Ja s'acosta el Carnaval i, enguany, el Carnestoltes arriba amb una gran consigna: fer gresca i disfressar-nos des de casa i des de l'escola.
I és que la situació de pandèmia per la Covid-19 ha obligat a anul·lar les rues i els balls al carrer, de manera que els actes més tradicionals d'aquesta festa es podran seguir en format virtual des de les xarxes socials de Granollers Cultura, SomCarnaval i el canal de Youtube de l'Ajuntament.
Així, s'han preparat tot un seguit d'actes organitzats per l’Ajuntament de Granollers i l’entitat SomCarnaval per celebrar, del 10 al 17 de febrer, el Carnaval a Granollers.

Actes i edictes

Dimecres 10 de febrer, a les 19 h, tindrà lloc l'arribada d'en Carnestoltes, amb la lectura de l'edicte del Carnaval per part de l'Abat dels Bojos, qui convidarà a disfressar-se a casa.

L'11 de febrer, Dijous Gras, no us perdeu el tutorial per fer la millor truita de Carnaval, a càrrec d’en Ramon Forns, xef del carnaval virtual.

Dissabte 13 de febrer, hi haurà una consigna a seguir: Disfressar-se amb la família!

El 14 de febrer, diumenge, és el dia del Ball de Gitanes. La Colla de Gitanes i l'Esbart Dansaire de Granollers oferiran la seva actuació a través de les xarxes socials de l'Esbart (Instagram i Youtube). També tindrem un nou edicte: Pintar-se la cara i ballar al ritme del Ball de Gitanes.

Les consignes de l’edicte acabaran el dilluns 15 de febrer, quan es proposa a nens i nenes vestir-se sense sentit i així fer més distret el dia festiu de les escoles.


Comiat d'en Carnestoltes

Dimecres de Cendra, 17 de febrer, serà el torn de la Vella Quaresma, que a les 19 h llegirà el seus Versots per, posteriorment, procedir a la cremació d'en Carnestoltes i instaurar el seu regnat.

A més, els Diablots faran arribar al Carnestoltes les sardines que hauran pintat i disfressat les nenes i nens de Granollers, per tal d'acomiadar-lo com pertoca.

Durant els dies de celebració del Carnaval, de l'11 al 17 de febrer, podeu penjar les fotografies de les vostres disfresses a Instagram, citant @granollerscultura i utilitzant l’etiqueta #ouisardina. Al final del Carnaval es farà un sorteig de productes culturals entre totes les fotografies etiquetades.

Durant els dies de Carnaval el Rei Carnestoltes, l’Abat dels Bojos i els Diablots quedaran exposats al vestíbul de l’Ajuntament.

Trobareu tota la informació a www.granollers.cat/carnaval.