Campanya per promoure la tinença responsable d’animals de companyia

Durant el 2018, es van recollir 429 gossos i gats del carrer; només un 11,42 % estaven identificats amb microxip

12 de Març 2019
+
Les persones propietàries d'animals són responsables d'una sèrie d'obligacions

Com cada any l’Ajuntament de Granollers promou una campanya per a una correcta tinença responsable d’animals de companyia. Agents de la Policia Local controlen la identificació dels animals a la via pública mitjançant un lector de microxip i recullen dades per verificar si els animals estan censats al Registre d’Animals de Companyia municipal. També es realitzen accions informatives de sensibilització amb l'objectiu de millorar la convivència ciutadana i el comportament cívic dels propietaris d'animals domèstics.

Identificar i registrar els animals de companyia és obligatori. No fer-ho comporta sancions i afavoreix l'abandonament dels animals. Durant el 2018 es van recollir 429 gossos i gats del carrer, només un 11,42 % estaven identificats amb microxip. L’abandonament dels animals domèstics és una problemàtica que genera, d’una banda, un patiment físic i psicològic a l’animal i, de l’altra, un cost econòmic per solucionar el problema generat per la manca de responsabilitat d’un sector de la societat.

Recordem que una tinença responsable d’animals comporta una sèrie d’obligacions i responsabilitats:

No abandoneu el vostre animal

Vetlleu pel seu benestar, proporcionant-li aigua, menjar i aixopluc i garantint la seva salut.

Identifiqueu-lo amb microxip homologat.

Censeu-lo al Registre d’Animals de Companyia del municipi o al registre ANICOM de la Generalitat.

Recolliu els excrements del vostre animal i intenteu que no orini a les façanes dels edificis i al mobiliari urbà

Porteu-lo lligat per la via pública quan el passegis.

Esterilitzeu-lo si voleu evitar cadellades no desitjades. 

Eviteu que causi molèsties a altres persones de l’entorn: vigileu que no entri als sorrals infantils, no deixeu que begui directament de les fonts destinades al consum humà, etc. 

Si teniu gossos de raça potencialment perillosa, recordeu que heu de disposar de la llicència de conducció administrativa i portar-los lligats i amb morrió per la via pública. Mai heu de deixar que els condueixin menors d’edat.