Arriba Dimecres de Cendra i acaba el Carnaval

23 comparses van desfilar diumenge pels carrers de la ciutat

24 de Febrer 2020
+
Thirteen gold. Premi a la Millor Comparsa Acompanyada de Carrossa o Vehicle Guarnit (Foto: T.Torrillas)

Dimecres de Cendra, últim dia de Carnaval, es farà la vetlla a en Carnestoltes (a partir de les 11 h, Palau de Can Solda ). A la tarda, tindrem tallers de pentinats i complement per al dol amb l'Escola Margaret i Mimetic Studio (17.30 h, Can Solda) i la cercavila fins  a la Porxada (18.30 h). A la plaça es llegiran els versots de la Vella Quaresma i es farà la cremació d'en Carnestoltes a la pira funerària (19 h). Mitja hora després començarà el regnat de la Vella Quaresma i es farà el darrer àpat de Carnaval, amb sardina, pa i trago, organitzat per l'AV Granollers Centre.

Des de Dijous Gras els actes de Carnaval han estat festejats per milers de persones. L'acte més multitudinari va ser diumenge 23, el dia de la rua de Carnaval. Hi van participar 24 comparses i més de 2.000 persones van desfilar pels carrers de les Tres Torres, Francesc Macià, carretera amunt fins a la Porxada, on es va fer el lluïment.

El jurat del Carnaval 2020 va destacar l'àmbit festiu creat, la reivindicació dels drets humans, la diversitat de gènere i la defensa del medi ambient mostrat pel conjunt de les comparses, i va decidir el següent veredicte:

En la categoria de Carnavalesca:

  • El Premi a la Millor Comparsa Acompanyada de Carrossa o Vehicle Guarnit per: Thirteen gold (Squatina Planet)
  • El premi a la Comparsa més Crítica és per l'AMPA Salvador Espriu
  • El Premi a la Millor Ampa de Granollers per l'AMPA Salvador Llobet
  • El Premi a la Millor Coreografia en Moviment durant el recorregut de la rua per Circus Kanibal
  • El Premi a la Millor Comparsa Local per la seva coherència, història i argument per l'AMPA l'Estel per Stop contaminació
  • El Premi a la Comparsa més Creativa i Original per l'Hogar Extremeño

En la categoria de Lluïment:

  • El Premi a la Millor Comparsa de Lluïment per Caporales San Simón USA Barcelona

Premi accèssit: per la perseverança, la crítica contra la corrupció i pel respecte als Drets Humans per La Krema Katalna i per a la defensa del medi ambient, la reutilització de materials i la lluita contra el vessament de plàstics al mar per Mar de plástico.