Alumnes de tres instituts de la ciutat han participat en el projecte «En igualtat de condicions»

La cloenda de la iniciativa, que treballa les diversitats sexuals a través del teatre, s’ha fet aquest divendres a la Sala Sant Francesc

25 de Maig 2018
+
Imatge de grup de la cloenda del projecte "En igualtat de condicions"

Aquest divendres al matí s’ha celebrat a la Sala Sant Francesc l’acte del cloenda del projecte «En igualtat de condicions». Alumnes de secundària de tres escoles de la ciutat (INS Carles Vallbona, Col·legi l’Estel i Escola Pia) han participat en aquest projecte que té com a objectiu treballar les diversitats sexuals a través del teatre coma eina d'expressió. 

D’aquesta manera, el projecte ha tingut una primera part a on s'ha abordat el tema de la sexualitat a través de dinàmiques i espais de reflexió de la mà de Maria Casas, consultora i especialista en el tema i assessora del Consell Comarcal d'Osona. La segona fase ha anat a càrrec de l’actriu Ota Vallès i ha consistit en recollir la feina feta en la primera part del projecte i convertir-la en una peça teatral.

L’acte de cloenda d’aquest divendres ha consistit en la presentació de la peça teatral que ha creat el grup de cada centre educatiu. A més, els alumnes han valorat i explicat la seva participació en aquest projecte.  

Un projecte amb un doble objectiu

El projecte «En igualtat de condicions» és una iniciativa que impulsa l’Ajuntament i que té dos grans objectius:

- Promoure una sexualitat positiva i integradora entre els joves de Granollers perquè es reconegui la diversitat sexual i implementar un model d'acompanyament i d'orientació adaptat als i les joves per tal d'afavorir conductes més saludables.

- Contribuir a l'eradicació de les violències masclistes a través de la construcció d'un model de prevenció que permeti el lliure desenvolupament personal, l'autonomia i la llibertat de les persones joves; especialment les dones joves i la població LGTBI.