Alumnes de l'institut Celestí Bellera fan un treball de creació artística amb Marta Galán al Museu de Granollers

L'activitat ha servit per preparar el taller que l'artista oferirà aquest dissabte a l'entorn de l'exposició Utopies persistents

26 de Setembre 2018
+
75 alumnes de l'institut Celestí Bellera han fet un treball de creació artística amb Marta Galán al Museu de Granollers

Els 75 alumnes que cursen Batxillerat artístic a l'Institut Celestí Bellera han estat aquest dimecres al Museu de Granollers per fer un treball de creació artística amb Marta Galán. La sessió ha partit del supòsit de com es pot visitar una exposició des de l'acció. 

"Si ens decidíssim a donar unes quantes voltes més a la qüestió de la complexitat d'allò que habitualment entenem per art - i per extensió, també d'allò que entenem per vida... "( Manel Clot, 1996)  A partir d'aquesta frase ha començat la reflexió conjunta dels alumnes sobre el significat de l'art.  Tot seguit, han realitzat una pràctica artística conduïda per Marta Galán sobre la pertinença, els sentiments i l'anar més enllà de l'estètica visual; convertint els seus objectes personals, quotidians, en art. La sessió ha continuat amb un vídeo sobre Manel Clot i una visita mediada a l'exposició Utopies Persistents.

L'activitat d'aquest dimecres té com a resultat una sessió gratuïta sobre cos i performance que l'artista farà aquest dissabte 29 de setembre a les 18 h al Museu, una proposta a l'entorn de l'exposició Utopies persistents. 

Utopies persistents. Col·lecció d’art contemporani del Museu de Granollers 

És una exposició que homenatja, reivindica i difon la política d’adquisicions d’art contemporani que va dur a terme el crític d'art granollerí Manel Clot. La mostra es planteja com un just reconeixement per a qui va saber articular amb gran precisió una col·lecció insòlita en les ciutats mitjanes del país. L'exposició s'acompanya d'un catàleg a cura de la periodista i documentalista Cristina Masanés que explica com es va formar la col·lecció d’art des de la segona meitat del segle XX fins ara, amb una cronologia, les línies de treball museològic i de curació de les exposicions, i la reedició d'alguns dels textos bàsics de Clot. 

Artistes participants: Antoni Abad / Francesc Abad / Ignasi Aballí / Pep Agut / Martí Anson / Juan Pablo Ballester / David Bestué-Marc Vives / Jordi Canudas / Jordi Colomer / Carles Congost / Pep Duran / Ramon Guillen-Balmes / Gabriel / Susy Gómez / Joan Morey / Mabel Palacín / Ester Partegàs / Carlos Pazos / Javier Peñafiel / Perejaume / Marcel Pey / Joan Rom / Francesc Ruiz / Vicenç Viaplana.