Acaben les obres de la nova rotonda de l’Hospital de Granollers

Les obres del nou vial s’enllestiran aquests pròxims dies, però no s’hi podrà circular fins a l’entrada en funcionament del nou pàrquing

28 de Març 2023
+
La nova rotonda de l’Hospital de Granollers situada a la carretera de Cardedeu ja es troba oberta al trànsit

Aquest mes de març han acabat les obres de construcció de la nova rotonda de l’Hospital de Granollers situada a la carretera de Cardedeu. La nova rotonda, que ja es troba oberta al trànsit, connecta amb el carrer de Lluís Vives i amb el nou vial que s’està construint, que en una primera fase arribarà fins al pàrquing situat la zona posterior del nou edifici d’Urgències; i, en una segona fase, arribarà fins al carrer del Terme, al barri de Bellavista.

Aquests dies s’estan enllestint els últims detalls d’urbanització de la rotonda i s'estan plantant arbres a l'entorn del nou edifici hospitalari. La rotonda ha permès la creació d’una desena de noves places de pàrquing i de reserva per a taxis i s’ha hagut de desplaçar la parada d’autobús uns metres.

Les obres del vial també s’enllestiran a finals del mes de març però no s’hi podrà circular fins que s’habiliti el nou pàrquing. El carrer tindrà dos carrils i doble sentit de circulació, i comptarà amb voreres a banda i banda.

En el transcurs de les obres s’ha urbanitzat completament la zona que conforma el sector W de la ciutat, el de la Torre de Pinós, situat per damunt de l’Hospital i fins a les Franqueses del Vallès. Així, s’ha creat una nova xarxa de clavegueram en tot l'àmbit del nou vial i de la rotonda, i s’ha modificat el col·lector existent al carrer de Francesc Ribas. També s’ha projectat una nova xarxa d’enllumenat amb tecnologia led i una xarxa de reg a la zona enjardinada de la rotonda i dels arbres que es plantaran en el nou vial.

L’empresa Eurocatalana d’Obres i Serveis ha estat la responsable de les obres de la rotonda i de la primera fase del vial, amb un pressupost de prop d’un milió d’euros.