Acaba la campanya «Botigueja a Comerç Ral»

Campanya lúdica per promoure el comerç de barri i l’ús de la llengua catalana que ha organitzat el Servei Local de Català, l’Ajuntament de Granollers i l’Associació de Comerços Sota el Camí Ral

03 de Novembre 2022
+
Acaba la campanya «Botigueja a Comerç Ral»

Aquest divendres 4 de novembre, a les 17 h a la plaça de les Hortes, es farà la cloenda de «Botigueja a Comerç Ral», una campanya lúdica per promoure el comerç de barri i l’ús de la llengua catalana que ha organitzat el Servei Local de Català, l’Ajuntament de Granollers i l’Associació de Comerços Sota el Camí Ral.

L’acte inclourà diverses activitats per a totes les edats, berenar i el lliurament dels 10 premis a les 10 persones guanyadores del concurs de vocabulari “Botigueja a Comerç Ral i mira què tinc!”. El passat divendres 28 d’octubre es va fer el sorteig entre els participants i encertants de les diverses categories: menors de 14 anys, joves de 14 a 17 anys i persones de 18 anys o més.

«Botigueja a Comerç Ral»

Aquesta campanya lúdica ha constat de dues fases principals. La primera ha estat “Botigueja a Comerç Ral i mira qui parla!” i s'ha fet de l’1 de setembre al 10 d’octubre de 2022. S'han difós a les xarxes socials (#BotiguejaaComerçRal), prop de quaranta vídeos protagonitzats per botiguers, de diferents procedències i llengües maternes, on presenten una petita selecció dels productes i serveis que ofereixen, entre els quals també hi ha la pràctica del català. Aquests vídeos s’han enregistrat durant el 2021 i el 2022 en les visites a les botigues fetes pel Servei Local de Català, que també els ha ofert els seus serveis d’assessorament lingüístic, formació i col·laboració al programa Voluntariat per la llengua. Els vídeos es poden trobar a les xarxes (#BotiguejaaComerçRal), al canal del Youtube del CPNL i a www.granollers.cat/comerç/botigueja-começ-ral

La segona fase ha estat “Botigueja a Comerç Ral i mira què tinc!”, del 3 al 22 d’octubre. Ha consistit en un joc de llengua amb un cartell diferent distribuït a cada establiment, que inclou un enigma de vocabulari relacionat amb un dels productes esmentats al vídeo. Els clients i participants han hagut d’entrar a la botiga per respondre aquesta pregunta, emplenar una butlleta en paper i participar així en el sorteig de diversos premis de l’Associació de Comerços Sota el Camí Ral.

El Servei Local de Català, l’Oficina de Comerç de Granollers Mercat de l’Ajuntament i l’Associació de Comerços Sota el Camí Ral col·laboren per fomentar el comerç de proximitat i afavorir l’ús de la llengua catalana a la zona des de 2019, quan van dur-hi a terme el joc de llengua “Endevina-la!”.

Des de 2018 el Servei Local de Català de Granollers, del Consorci per a la Normalització Lingüística, desenvolupa a la ciutat un Pla Ofercat de foment de l’ús de la llengua catalana als comerços de la ciutat. L’activitat del Botigueja es va organitzar per primera vegada al 2020 als establiments de l’Associació de Comerciants Congost.