9.438 alumnes d’infantil, primària i secundària comencen el nou curs escolar

Més de 1.500 alumnes cursaran cicles de formació professional a Granollers i més de 500 començaran 1r de Batxillerat

10 de Setembre 2019
+
Al pati de l'escola Pereanton s'hi han dut a terme diverses intervencions

Aquest dijous 12 de setembre comença el nou curs escolar 2019/2020. A Granollers s’iniciarà amb un total de 6.299 alumnes d’Eduació Infantil i Primària, i 3.139 d’ESO. D’aquests 9.438 alumnes, n’hi haurà 656 que començaran P-3 i 798 que començaran 1r d’ESO. (dades actualitzades dilluns 9 de setembre).

El curs escolar comença a Granollers amb el mateix número de grups que l’anterior però dels 14 grups de 1r d’ESO als centres públics, en aquesta ocasió n’hi haurà 3 a l’institut Carles Vallbona (el curs passat n’hi havia 2) i a l’EMT n’hi haurà també 3 (el curs anterior la augmentar a 4). 

Pel que fa a la formació postobligatòria, 925 alumnes han fet la preinscripció per a cicles formatius de grau mitjà i 623 ho han fet per als de grau superior. Aquest curs 2019/220 uns 1.548 alumnes cursaran estudis de formació professional a Granollers, amb una oferta molt similar a la del curs anterior. 

A més, 527 alumnes han fet la inscripció per iniciar el primer curs de Batxillerat aquest curs als centres educatius de la ciutat. També al Centre Vallès se segueixen oferint els PFI-PTT per a joves sense l’ESO (programes de formació i inserció en la modalitat de pla de transició al treball) i hi ha 254 preinscripcions fetes. 

Obres als centres educatius

Un any més durant l’estiu s’ha aprofitat l’aturada de les classes per condicionar els centres educatius públics de la ciutat. Els dos projectes més destacats, quant a magnitud, són l'adequació dels patis de les escoles Mestres Montaña i Salvador Llobet. Els projectes de tots dos centres van encaminats a convertir els patis en jardins, amb una aposta potent per la vegetació, la creació de petites elevacions del terreny i la presència de l’aigua com a element de joc. Totes dues escoles van comptar amb l’assessorament de professionals de l’arquitectura per fer els projectes bàsics, que van resultar ser una de les propostes més votades en el procés de pressupostos participatius que va impulsar l’Ajuntament. A finals de juliol van començar les obres en tots dos patis, unes actuacions que encara estan en marxa a causa de la magnitud dels projectes.

Aquest estiu també s’ha treballat per incrementar les ombres en els patis. Així, a les escoles Ferrer i Guàrdia i Granullarius s'hi han instal·lat tendals de roba que bloquegen els rajos ultraviolats. Aquesta actuació també es farà a l'escola Salvador Espriu on, a més, s’ha pintat la totalitat de les dependències de la planta baixa de l’edifici. En les escoles Lledoner i Joan Solans s’hi han instal·lat unes pèrgoles metàl·liques amb unes lones que també protegiran dels rajos solars.

Coincidint amb el centenari de l’Escola Pereanton s’han dut a terme diverses intervencions en el pati del centre com la reparació del paviment, la creació de zones de gespa artificial i d’un nou sorral, la plantació d’arbres, la instal·lació d’una font nova i l’obertura d’una altra porta d’accés al pati.

A l’escola municipal Salvador Llobet s’han millorat les instal·lacions de la cuina, s’ha reparat el paviment i s’ha establert una línia de bufet d’autoservei en el menjador.

Pel que fa a l’Escola Municipal de Treball s’ha construït una caseta per allotjar el compressor d’aire comprimit i desplaçar-lo a l’exterior del taller de mecanització. D’aquesta manera es millorarà la seguretat del taller. També s’ha actualitzat la xarxa elèctrica i informàtica d’un dels edificis del centre.

D'altra banda, a l'Institut Marta Estrada, la Generalitat està enllestint les obres d'ampliació del centre. Aquestes actuacions, però, s'han endarrerit, fet que comportarà que les classes no puguin començar en aquest espai. L'Ajuntament de Granollers ha posat a disposició de l'institut la sala polivalent del Pavelló Congost, on actualment està treballant el professorat i on els cursos de 1r i 2n d'ESO iniciaran les classes els dies 12 i 13 de setembre, respectivament. Del 16 al 20 de setembre, i ja tots els cursos d'ESO, faran classe en diferents espais de Roca Umbert, a l'espera que el dia 23 de setembre pugui fer-se servir amb normalitat l'institut.