3 activistes visitaran Granollers en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Granollers se suma a aquesta iniciativa amb dues activitats de sensibilització sobre el paper de les defensores i els defensors dels drets humans

02 de Octubre 2019
+
Cartell del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Granollers participa un any més en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, una iniciativa que té com a objectiu donar a conèixer la tasca que realitzen els i les activistes dels drets humans i per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites. 

Del 4 al 16 d’octubre, nou activistes visitaran 15 municipis catalans en la que és la 9a edició del projecte. Granollers s’hi va sumar ja en la segona edició i, en aquesta ocasió, rebrà la visita de tres activistes procedents de Colòmbia, el Sàhara Occidental i El Salvador que participaran en dues activitats.

Així, el dimarts 8 d’octubre, a les 9.30 h al Teatre Auditori de Granollers, es farà una xerrada amb alumnes de 1r de Batxillerat de diversos centres educatius de la ciutat amb la participació de Leonard Rentería, activista social i artístic de Colòmbia, i Hayat Rguibo, jove periodista del Sàhara Occidental.

La segona proposta serà el divendres 11 d’octubre amb una xerrada als alumnes del Pla de Transició al Treball del Centre Vallès a càrrec de Freddy Samuel Vázquez «Snif», activista social i artístic del Salvador. També hi assistiran els alumnes del curs de so i escenografia que organitza l'Ajuntament de Granollers amb Dimas. 

A més, els quinze municipis participants a aquesta edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans s’han compromès en una declaració institucional a mantenir i a ampliar les polítiques públiques de suport als defensors i defensores de drets humans a escala local i global, en solidaritat amb el compromís d’aquestes persones per promoure i protegir els drets humans des de la no violència, i en rebuig a les amenaces, persecució i assassinats que pateixen. 

Ciutats Defensores dels Drets Humans

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que des del 2013 organitzen diferents municipis catalans, consisteix en nombroses activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors/es de drets humans, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets.

És un projecte organitzat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, amb la participació de l’Institut Internacional Català per la Pau, Casa Amèrica de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Més informació a: http://ciutatsdretshumans.cat

Defensors i defensores dels drets humans

- Leonard Rentería, poeta, raper i activista que treballa per enfortir les comunitats afrodescendents de Buenaventura (Colòmbia). Participa en diverses iniciatives socials i comunitàries, denuncia la corrupció des de la ràdio, i dirigeix Eleggua Comunicaciones, un projecte de transformació col·lectiva del territori. 

- Hayat Rguibi, jove periodista i activista sahrauí, forma part del col·lectiu Equip Media, que treballa per trencar els silencis forçosos i denunciar les vulneracions dels drets humans que es produeixen als territoris ocupats del Sàhara Occidental. També forma part del Fòrum Futur de Dones Sahrauís.

- Fredy Samuel Vásquez “Snif”, jove raper de San Salvador, que a través de les paraules busca transformar el context de violència estructural en què viuen moltes persones del seu país. Actualment, desenvolupa la seva carrera en solitari i també forma part de dos grups; Los Recados de la Ruptura i el col·lectiu Acción Urbana.