10 cooperatives escolars venen el seus productes al mercat del dijous

Aquest dijous 13 de juny 5 cooperatives vendran els seus productes

06 de Juny 2019
+
10 cooperatives escolars venen el seus productes al mercat del dijous

Per vuitè any consecutiu Granollers participa del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola a través de la creació de cooperatives escolars organitzades i gestionades pels alumnes de 5è i 6è de primària. Aquest curs 2018/2019 s’han creat deu cooperatives, dues més que el curs passat, de cinc escoles. L'escola Joan Solans s'ha sumat per primer cop a aquest projecte juntament amb les escoles Salvador Llobet,  Lledoner, Granullarius i Mestres Montaña. Els deu grups instal·len punts de venda al mercat dels dijous per vendre-hi els productes manufacturats i creats pels propis alumnes després d’un procés de decisió conjunta i d’un estudi de mercat que els ha ajudat a determinar-ne també el preu de venda.

Per primer cop la venda es fa en dos dies diferents ja que ha augmentat el número de cooperatives participants. Així, aquest dijous 5 cooperatives han posat les seves parades al mercat i les 5 restants ho faran al mercat del proper dijous 13 de juny. Dues de les parades se situen a la plaça de la Porxada, dues més a la plaça de Folch i Torres i la cinquena està a la plaça de les Olles.

D’aquesta manera, aquest dijous les cooperatives que han venut les seves creacions han estat Kriu-Kraks i Crazy Kids de l'escola Granullarius i Jumomi, Lledopro i CanKids de l'escola Lledoner. Entre els productes que han posat a la venda, i que ells mateixos han ideat i creat, hi ha punts de llibre, suports per al mòbil, clauers, estoigs, marionetes, polseres, arracades, sabons o atrapa somnis. El 20% de la recaptació que obtinguin de la seva venda es destinarà a ONG i entitats sense ànim de lucre.

El dijous 13 de juny, de 9 a 12 h, serà el torn de les cooperatives Il·lu World i Supereco de l'escola municipal Salvador Llobet; Mil i una idees i One Year Crafts de l'escola Mestres Montaña; i la cooperativa Generació solans de l'escola Joan Solans.