L'artista Carles Azcón presenta el projecte "Formes intuïtives a la natura" a la Miranda de l'Espai d'Arts

Aquest dimecres es reprèn així el programa de diàleg i reflexió a l'entorn de l'obra dels artistes residents a Roca Umbert

03 de Novembre 2014
+
Pintura de Carles Azcón emmarcada al projecte "Formes intuïtives a la natura".
 Dimecres, 5 de novembre, a dos quarts de 8 del vespre,  l'Espai d'Arts de Roca Umbert reprèn el programa "Dimecres oberts a la Miranda",  una proposta que propicia un espai de trobada, diàleg i reflexió a l'entorn dels projectes que els artistes residents desenvolupen en la seva estada a l’Espai d’Arts de Roca Umbert. 
 
En aquesta ocasió, el pintor Carles Azcón (www.carlesazcon.com) mostrarà l'obra emmarcada en el projecte "Formes intuïtives a la natura", en què  ha treballat els darrers anys.  L'artista reflexiona sobre la relació entre l'ésser humà i la naturalesa biològica, una relació sovint distant i aliena. Carles Azcón, a partir d’una analogia amb el procés biològic de la fotosíntesi, possibilita l'exploració de formes i estructures biològiques, amb un treball del color i del traç molt intuïtu que li permet influir en l’espectador "com el sol  fa en els  éssers vius". Azcón concep la pintura com un retorn a les formes ancestrals d’expressió, igual que encara avui fa, per exemple, la cultura dels  aborígens australians. 
 
 
Carles Azcón
Neix a Canberra (Austràlia, 1982) i actualment resideix a Cardedeu. Va cursar batxillerat artístic a l’Institut Celestí Bellera de Granollers i posteriorment  va fer el grau superior d'arts aplicades al mur a l’Escola Massana de Barcelona. L’any 2006 comença l'especialitat de pintura a la facultat de Belles Arts de la UB.  Paral·lelament, als anys 2006-2008, entra al projecte "Off Massana", que vincula aquesta escola amb el Poble Espanyol de Barcelona.  L’any 2011 cursa el màster de creació artística "Realismes i entorns", i presenta  el treball sobre la pintura com a fotosíntesi de projecte final. 
Les exposicions col·lectives més destacables en què ha participat són "MolletArt´11" al  Museu Abelló  (Mollet del Vallès, 2013); "Diálogo de besugos" (Espai d’Arts de Roca Umbert de Granollers el 2013 i TPK Centre d’Art i Pensament Contemporani a l'Hospitalet de Llobregat el 2014 ); "Contemporany Collisions Gallery Houses of Art" (Marbella, 2013) i "Biennal d'Art Contemporani Català" (itinerant per Catalunya, 2014).
 
Pel que fa a les mostres individuals, les més rellevants  dels darrers anys són “De la forma a l’essència” (Espai 125 a la UAB i T Art al Centre a Llinars del Vallès, 2011) i “Mediterranium” (Hotel Grand Marina, Barcelona, 2014).