L'Arxiu Municipal commemorarà, el proper dia 27 d'octubre, el Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual

L'AMGr, ho celebrarà amb la projecció a les 5 de la tarda del documental “Granollers Sant Dijous, ora pro nobis”, de 1965, de Lluís Rovira Redorta i el visionat a través de la pàgina web del documental “Granollers, Festa Major 1914”.

20 de Octubre 2010
+

La celebració d'aquesta diada, proclamada per la UNESCO l'any 2005, és una iniciativa per conscienciar la població mundial de l'alt risc de perdre el nostre patrimoni audiovisual per la degradació dels materials i l'obsolescència tecnològica.

L'Arxiu Municipal de Granollers s'afegeix a aquesta celebració mostrant dos documentals del seu fons:

Projecció del documental “Granollers Sant Dijous, ora pro nobis”, a les 5 de la tarda a la seu de l'Arxiu, carrer de Sant Josep, 7
Es tracta d'una filmació en format Super 8 mm., feta per Lluís Rovira Redorta l'any 1965 que mostra el Granollers del moment, el paisatge urbà, els carrers, les persones..., i sobretot, tot el que es movia a l'entorn del mercat setmanal del dijous. Amb la col·laboració de Joan Sallent es visionarà la pel·lícula original que va donar l'autor, i que s'ha conservat a l'Arxiu durant tot aquest temps. En acabar es farà una tertúlia entre els assistents.

Accés a través de la pàgina web del documental “Granollers, Festa Major 1914”
A partir del dia 27, es podrà veure a la pàgina web www.granollers.cat/arxiu. Es tracta d'un document audiovisual en format DVD, còpia d'una pel·lícula en suport nitrat del fons cinematogràfic de la Filmoteca de Catalunya, fet en motiu de la celebració de la Festa Major de Granollers l'any 1914. En el documental es recullen diversos moments d'aquella festa: l'arribada de l'Orfeó Català a Granollers, la ballada de sardanes, la cercavila de gegants i capgrossos, el ball de deu a l'envelat, la col·locació de la primera pedra de l'Hospital i una cursa de ciclisme celebrada entre Les Franqueses i Granollers.

 L'Ajuntament de Granollers l'any 2003 va finançar la preservació i la restauració d'aquest documental en suport nitrat, que forma part de la col·lecció de l'historiador del cinema Miquel Porter i Moix de l'Arxiu de la Filmoteca de Catalunya. Va ser distribuït per la casa francesa Gaumont.

Per a més informació podeu adreçar-vos a l'Arxiu Municipal, carrer de Sant Josep, 7. Telèfons: 93 842 67 62 / 93 842 67 37. arxiu@ajuntament.granollers.cat