L’Arrel – Fòrum de les Adolescències celebra l’audiència amb l'alcaldessa, Alba Barnusell, i tanca un curs ple d’activitat marcat per les trobades presencials

Una vintena de nois i noies de 12 a 16 anys, representants de diferents escoles, instituts i entitats de lleure de la ciutat comparteixen els temes treballats durant el curs 2021-2022

08 de Juny 2022
+
Foto de grup a la Porxada dels representants de L’Arrel – Fòrum de les Adolescències, després de la celebració de l'audiència amb l'alcaldessa, Alba Barnusell

Aquest migdia s’ha celebrat l’audiència de l’Arrel – Fòrum de les Adolescències amb l’alcaldessa, Alba Barnusell. La trobada s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Una vintena de nois i noies de 12 a 16 anys, representants de les escoles, instituts i entitats de lleure de la ciutat han compartit les seves reflexions al voltant dels nombrosos projectes i campanyes treballades durant el curs 2021-2022, en què s’ha pogut recuperar la presencialitat, després de dos cursos fortament marcats per la pandèmia.

A través de trobades de treball grupal com a eina de transformació comunitària, els nois i noies de l’Arrel – Fòrum de les Adolescències han participat activament en diversos projectes de millora de la ciutat.

S’han fet aportacions al Pla Estratègic Granollers 2030, amb la proposta de quatre grans reptes de ciutat per al 2030 al voltant del tema #granollersciutatjugable. S’ha celebrat un escape room als diferents centres i una hackaton el 2 d’abril a Roca Umbert, fruit del treball conjunt amb el Consell dels Infants amb uns 200 participants de 10 a 15 anys.

També s’ha participat en la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants i Adolescents i en el disseny i desenvolupament de la campanya “Una pell, molts tons” #StopRacisme (https://granollers.cat/stopracisme), per trencar estereotips i acabar amb la xenofòbia i el rascisme a la ciutat.

Des de l’Arrel s’ha participat en l’actual edició dels Pressupostos Participatius, amb dues propostes, una de les quals ha resultat guanyadora. Es tracta de la creació d’un espai polivalent al Parc Firal, per un valor de 150.000 euros. I han aprofitat l’audiència amb l’alcaldessa per reclamar el dret a votar en els Pressupostos Participatius.

I l’Arrel ha continuat tenint un paper molt actiu al CNIAC (Consell Nacional d’Infància i Adolescència), amb dos dels seus membres en qualitat de president i vicepresidenta infantil.

L’alcaldessa ha agraït el compromís, les hores dedicades i tota la feina feta per l’Arrel "en el disseny del futur de Granollers. Gràcies per ajudar a transformar i millorar la nostra ciutat, el nostre entorn i el nostre planeta, i contribuir a fer-lo més sostenible i saludable". I ha deixat les portes obertes a crear un altre fòrum o altres projectes de participació per a joves de 16 a 18 anys o en endavant.

Els membres de l’Arrel han agraït "l’oportunitat de poder participar en la ciutat, de poder fer sentir la seva veu i expressar lliurement la seva opinió". També han destacat que l’Arrel ha suposat un espai d'aprenentatge, de compromís i de motivació on han guanyat confiança en si mateixos per poder canviar les coses i treballar junts per un món millor.

L’Arrel – Fòrum de les Adolescències té per objectius el foment de la responsabilitat social i la participació ciutadana dels i les adolescents i la seva implicació i presa de decisions en la comunitat. Representa un espai de vincle i aprenentatge de valors, competències i habilitats per contribuir, sumar i transformar la ciutat, des del seu compromís social i democràtic.

Actualment, formen part de l’Arrel – Fòrum de les Adolescències els instituts Antoni Cumella, Carles Vallbona, Celestí Bellera, Escola Municipal de Treball i Marta Estrada; les escoles Cervetó, Educem, Jardí, L’Estel, Anna M. Mogas i Escola Pia; les entitats de lleure Agrupament Escolta Sant Esteve, Colònies Sant Esteve, Esplai Guai i Esplai d’Assís; els Centres Oberts; i l’Escola d’Educació Especial Montserrat Montero.