Unes 150 persones participen a l'acte central del Dia Internacional de les Dones

Es va llegir el manifest i es va representar l'obra de microteatre "Molta roba i poc sabó"

14 de Març 2017
+
Integrants de la Taula d'Igualtat de Gènere llegint el manifest del 8 de Març
Granollers va celebrar diumenge l'acte central del Dia Internacional de les Dones, amb l'assistència d'unes 150 persones que van escoltar el manifest  que van llegir diferents integrants de la Taula d'Igualtat de Gènere i van presenciar l'escenificació de Molta roba i poc sabó, una proposta de microteatre de la cia. Projecte Lilith basada en textos de l'escriptora Montserrat Roig.
 
Declarats deserts els premis del 8 de Març 
 
El certamen literari "De dona a dona" ha estat declarat desert pel jurat en aquesta 12a edició. Sí que s'han atorgat el 2r i el 3r premi, que han correspost, respectivament, a Elena Olivella, de Barcelona, per la narració La reunió, dotat amb un lot de llibres i 2 entrades a escollir de la temporada del Teatre Auditori; i a Núria Font, de Cardedeu, per la narració Març, marçot, dotat amb 2 entrades per al TAG.  Pel que fa al concurs de cartells del 8 de Març, també ha estat declarat desert pel jurat. En total, 12 persones s'han presentat als certàmens convocats amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Els textos premiats es podran llegir a www.granollers.cat/igualtat   
  
Activitats culturals i reivindicatives
 
El programa amb motiu del 8 de Març el coordina el CIRD, Centre d’Informació i Recursos per a Dones, i hi participen diferents entitats. De cara als propers dies, hi ha programada, demà, la xerrada “Finances i emprenedores. Et mereixes el teu propi èxit professional”, amb Silvia Ribas, coach financera (15 de març, 10 h), a Can Muntanyola, centre de serveis a les empreses. I Teatre de Ponent ha programat dues obres lligades al Dia Internacional de les Dones:  Las madres presas (18 de març, 21 h; 19 de març, 19 h) i Ens havíem barallat tant (25 de març, 21 h i 26 de març, 19 h). D'altra banda, fins dijous, 16 de març, s’exposarà a Can Jonch “Les filles de Durga”, fotografies d’Eva Parey sobre la dona a la ciutat índia de Mumbai. La fotògrafa farà una xerrada avui dimarts a Can Jonch (18 h).