Veredicte de la Junta Avaluadora del "Memorial Josep Homs i Corominas"

En aquesta 14 edició, el lliurament d'aquestes beques ha coincidit amb un final de curs dedicat als 90 anys d'història de l'Escola Municipal de Treball (EMT), on va ser professor el geògraf granollerí homenatjat amb aquesta convocatòria anual

29 de Juny 2011
+

Anna Granés Bonnet, Eva Gómez Diez, Saad Marcouchi i Eva Puyuelo Ureña, alumnes de l'EMT de Granollers, han aconseguit les beques del "Memorial Josep Homs i Corominas" d'aquest any. Els tres alumnes suplents són, per aquest ordre, Gisela Pulido Indiano, Miriam Espin del Pino i César Sánchez Riera (1a, 2a i 3r suplent, respectivament). Aquest és el veredicte de la Junta Avaluadora d'aquesta 14 edició del Memorial, que es va fer públic ahir al vespre.

Amb aquesta convocatòria anual, l'Ajuntament contribueix a la matrícula universitària d'estudiants del segon curs de cicles formatius de grau superior i de 2n de batxillerat a l'EMT que destaquen pel seu expedient, vàlua i implicació acadèmics. L'aportació municipal per a cada beca és de 500 euros.

Anna Granés (batxillerat) vol estudiar farmàcia; Eva Gómez (batxillerat), fotografia; Saad Marcouchi (cicle formatiu), medicina i Eva Puyuelo (batxillerat), filologia anglesa.

La Junta Avaluadora del "Memorial Josep Homs i Corominas" l'integren Pietat Sanjuán, regidora d’Educació de l'Ajuntament de Granollers; Antoni Vicente i Llorenç Peláez, respectivament, director i exprofessor de l’IES Escola Municipal de Treball (EMT); Manel España, representant de la Unió Empresarial Intersectorial, i Fina Martí, vídua de Josep Homs, com a secretària.

90 anys d'història

En aquesta 14 edició, el veredicte d'aquestes beques ha coincidit amb un final de curs dedicat als 90 anys d'història de l'Escola Municipal de Treball (EMT), on va ser professor el geògraf granollerí homenatjat amb aquesta convocatòria anual. Ell mateix va recollir, al llibre Granollers, retalls d'història urbana, respecte als orígens d'aquest centre, que "l'acord pres per l'Ajuntament de crear una Escola d'Arts i Oficis data del mes de juny de 1920", tot i que "ja existia una proposta anterior". De fet, segons Josep Homs, "la història de l'Escola Municipal de Treball, sobretot als seus inicis, no es pot deslligar del què ha estat la història de la ciutat", durant la seva creació i fins a la transformació i ubicació definitives. "Ha existit una relació dialèctica entre el seu desenvolupament industrial, per un costat, i la configuració d'un centre per atendre la formació dels seus professionals, per l'altre", va escriure Josep Homs.

A més de reconegut estudiós de la ciutat, Josep Homs i Corominas (1954-1997) també va ser director del Pla Estratègic de Granollers.