Uns 3.000 alumnes de la comarca participen en la cantata “50 milions de segons”

La cantània “50 milions de segons” és una obra encarregada al compositor Joan Vives i amb text de Piti Español

31 de Maig 2012
+

El projecte Cantània celebra la dotzena edició i continua amb el format de deu concerts. Enguany, la cantata 50 milions de segons, amb text de Piti Español i música del compositor Joan Vives, serà interpretada per una orquestra d’instruments de corda, vent i percussió i cantada per uns 2.800 nens i nenes, dirigits per Josep Prats i Elisenda Carrasco.

 

El divendres 1 de juny a 2/4 de 9 del vespre, el dissabte 2 de juny a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda, el diumenge 3 de juny a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda, el divendres 8 de juny a 2/4 de 9 del vespre, el dissabte 9 de juny a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda i el diumenge 10 de juny a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda. Els cors escolars i els dos actors, un noi i una noia, protagonistes de 50 milions de segons, ens interpretaran cançons amb un to irònic, simpàtic i una mica trapella sobre records com el nostre entrepà preferit, la suposada mania que ens té una professora, l’excés d’activitats extraescolars o un atac de polls, i amb un to emocionat i corprenedor, sobre records tan punyents com l’assetjament escolar, la gelosia pel germà que acaba de néixer o els mestres que anem deixant enrere. Tot això acompanyat per una música eclèctica i teatral, de vegades divertida i d’altres sentimental, que inclou tant el pop com el rock-and-roll, les marxes o el ragtime.

 

La cantata serà interpretada per uns 2.800 nens i nenes de 72 escoles de 30 poblacions del Vallès Oriental. Els especialistes de música de totes aquestes escoles han assistit a tres jornades de formació en què han rebut classes de direcció coral i de tècniques de veu per tal d’aprendre bé la partitura i poder-la ensenyar als seus alumnes. La cantata “50 milions de segons” està organitzada per la Fundació AC Granollers i el Teatre Auditori de Granollers i amb el patrocini d’UNNIM.