Tres edificis de Granollers reben el reconeixement públic per l'exemplaritat en la seva restauració

L'Ajuntament reconeix les intervencions efectuades en els edificis de Can Cunillera, Ca la Madalena i la façana del C.Barcelona, 50

12 de Març 2015
+

Com a reconeixement per l'alt grau de cura i respecte que els propietaris dels tres edificis catalogats de Granollers han mostrat en la conservació dels elements patrimonials, ahir dilluns se'ls va agrair públicament amb un acte en què se'ls va fer lliurament d'un vas apol·linar. 

Aquest reconeixement públic es va fer a proposta de la Comissió de Patrimoni, reunida el passat octubre, en què es va constatar l'exemplaritat en les intervencions de rehabilitació dels tres edificis i també la bona entesa entre els promotors i tècnics de les obres amb els serveis tècnics municipals per consensuar les solucions constructives més adients en cada cas. 

Els edificis que han rebut el reconeixement són:

Can Cunillera (pl. Porxada, 26 i 27/c. Santa Esperança), propietat de Jaume Trasserra i Cunillera, per la continuació de la restauració i rehabilitació de la façana iniciada fa aproximadament deu anys. En aquesta represa de l'obra, s'han descobert i posat en valor una sèrie d'obertures que corresponen a una galeria de solana i que estaven sota l'arrebossat de la façana. També hi han aparegut d'altres obertures, que també s'han valoritzat i conservat visibles a la façana, però en aquest cas cegades per raons estructurals i de seguretat i per no canviar-ne la imatge i ús. El projecte va anar a càrrec de l'estudi Blanch i Conca Arquitectura.

Ca la Madalena (c. Barcelona, 2-4-6), propietat de Miquel d'Argila, per la reforma integral de la fçana de tres finques i la formació de dos habitatges amb local a la planta baixa i soterrani, en què s'hi han conservat i posat en valor tots els elements patrimonials dels segles XV i XVI, els quals es van documentar en un estudi arqueomètric previ per ser d'un edifici catalogat. En aquest cas també s'ha tingut en compte que a l'hora de llogar el local es va tenir cura perquè l'activitat que s'hi desenvolupés fos respectuosa i integradora amb els elements esmentats. El projecte de la reforma el va portar a terme l'arquitecte Vicenç Oliveras i Estapé.

Façana del C/ Barcelona, 50, propietat de Víctor Font Manté i Esther Arnan Martos, per la restauració i integració en un habitatge unifamiliar de la façana catalogada. En aquesta restauració destaca la utilització de nous materials de tancament que reforcen, amb una imatge de sobrietat i modernitat, el valor arquitectònic d'una façana del segle XVI. El projecte en aquest cas va ser d' H arquitectes.