Aquest cap de setmana la Cursa de les Torxes i la Diada de la Bicicleta a Granollers

Obertes les inscripcions

13 de Setembre 2016
+
Instàntania de la presentació de les dues proves populars que tindran lloc a Granollers els dies 17 i 18 de setembre: la Cursa de les Torxes i la Diada de la Bicicleta
Dissabte 17 i diumenge 18 de setembre Granollers viurà un cap de setmana esportiu amb dues proves populars: la Cursa de les Torxes i la Diada de la Bicicleta, per a les quals ja estan obertes les inscripcions a www.granollers.cat/esports, als botons que apareixen a mà dreta.
 
La desena edició de la Cursa de les Torxes tindrà com a novetat que enguany 1 euro del preu d'inscripció es destinarà a la Fundació Oncovallès, d'ajuda oncològica. Aquesta cursa nocturna de 5 km té un preu d'inscripció de 7 euros. Es tracta d'una cursa popular en què l'edat mínima per inscriure's és a partir de 8 anys. Sense xip ni dorsal, el que es pretén és afavorir la màxima participació ciutadana. La sortida serà a les 21.30 h, al carrer d'Anselm Clavé, davant l'Oficina de Turisme de Granollers i l'arribada a la piscina exterior de les piscines municipals (Club Natació Granollers) on els participants podran gaudir d'un bany nocturn. La cursa l'encapçalarà una reproducció de la torxa de Rio de Janeiro que ha cedit Rècam Làser, l'empresa de Caldes de Montbui que l'ha fabricat.
 
La principal novetat de la Diada de la Bicicleta d'aquest any és el canvi d'ubicació de la sortida i l'arribada, que serà el Parc Torras Villà i també el recorregut. La sortida serà a les 10.30 hores i la Diada discorrerà per un únic circuit semiurbà de 12 km. 
Les inscripcions són gratuïtes però obligatòries, per tal de poder assegurar a totes les persones que hi participin. 
Aquesta any la Diada de la Bicicleta s'emmarca dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (del 16 al 22 de setembre) que promou hàbits de mobilitat més sostenibles.
 
Activitats per promocionar tots dos esdeveniments
 
Dissabte dia 10 de setembre a partir de les 17 h hi haurà diferents activitats per promocionar els dos esdeveniments esportius del cap de setmana següent:
A la plaça Perpinyà hi haurà un tobogan inflable infantil, l'exposició "Campanya de respecte de la via pública" i "Vine a passar la ITB a la teva bicicleta" a càrrec de Granollers Pedala, un taller infantil de fer xapes, els encants de la Fundació Oncovallès i també una estand de l'Ajuntament on es podran fer les inscripcions tant per a la Cursa de les Torxes Solidària com per a la Diada de la Bicicleta.
 
Dissabte 17 de setembre, l'Espai Wellness farà sis sessions de "BikeControl Solidari" a les 10 h, 11 h, 12 h i a les 17 h, 18 h i 19 h, també a la plaça Perpinyà.
El preu de la inscripció és de 2 €, import destinat a la Fundació Oncovallès. Les inscripcions es fan a les instal·lacions de l'Espai Wellness o bé trucant al 93 861 87 04. A més es repetiran les activitats del cap de setmana anterior (inflables, exposició, taller, etc).