L'Associació de Museòlegs de Catalunya (AMC) ha confirmat que L'Adoberia. Centre d'interpretació del Granollers medieval opta a un dels seus premis bianuals, com a equipament de "recuperació, estudi, restauració i posada en valor" de l'espai, l'antiga adoberia d'en Ginebreda, a la plaça de l'Església. En aquesta quarta edició de la convocatòria de l'AMC, L'Adoberia opta a premi en la modalitat de Projectes de creació o reforma integral de museus i equipaments patrimonials, juntament amb projectes ben destacats, com el Conjunt monumental de les Esglésies de Terrassa i l'Ampliació del Museu de Badalona i nova museografia de les termes i decumanus de Baetulo, clars candidats a guanyadors en aquesta categoria.
En tot cas, el fet que l'AMC hagi proposat L'Adoberia com a candidata a aquest premi ja representa un èxit, tot un reconeixement d'aquesta associació professional que premia "els aspectes més destacats i transcendentals del treball que desenvolupen els museus", així com les trajectòries professionals de museòlegs, arreu de Catalunya. En el cas de la modalitat per a la qual ha proposat L'Adoberia, l'objectiu de l'AMC és "prestigiar, reconèixer i fer públics els projectes museològics i/o museogràfics de caire permanent, per a la creació o reforma d'equipaments patrimonials" i "la repercussió d'aquestes iniciatives en el panorama cultural català, amb especial interès en la seva incidència en el territori".
En el comunicat d'opció a premi que l'Associació de Museòlegs de Catalunya ha enviat a l'Ajuntament, aquesta entitat destaca que L'Adoberia, espai museístic vinculat al Museu de Granollers, "ha suposat la transformació d'un espai soterrani, amb un complex sistema de circulacions i condicionat per les estructures de suport de l'edifici que el cobreix". En aquest sentit, especifica que, ara, és un espai "capaç de complir amb els requeriments d'un equipament cultural dedicat a la interpretació patrimonial, amb una proposta museogràfica basada en la doble interpretació de les restes arqueològiques i del context històric i urbà de la ciutat, amb peces de la col·lecció del Museu, l'ús d'imatges de gran format de patrimoni moble i immoble de la ciutat i amb recursos visuals i audiovisuals com a complement del discurs". L'AMC també destaca que L'Adoberia. Centre d'interpretació del Granollers medieval "ha permès impulsar la creació de la Xarxa d'Adoberies Històriques de Catalunya".
Els Premis AMC de Museologia d'aquesta quarta edició es lliuraran demà divendres, 23 de març, a les 19 h, a la sala d'actes del Museu Marítim de Barcelona.