La darrera tertúlia de l’Arxiu del 2019 i el pessebre institucional, dedicats al centenari de l’escola Pereanton

La tertúlia es farà el 16 de desembre a Can Jonch i el pessebre ja es pot visitar a l’Ajuntament fins al 5 de gener

11 de Desembre 2019
+

La darrera trobada de l’any del cicle Les tertúlies de l’Arxiu se centrarà en el centenari de la inauguració de l’escola Pereanton i es farà el proper dilluns 16 de desembre a les 18 h a Can Jonch. La trobada permetrà escoltar les vivències en primera persona d’antics alumnes de l’escola Pereanton, que va ser construïda el 1919 gràcies a la donació de l’empresari Genís Pereanton, fet pel qual es va batejar el centre amb el seu nom tal i com narra la placa que es va instal·lar sobre l’entrada principal i que es pot veure encara ara.

Les tertúlies són una de les propostes de difusió de l’Arxiu Municipal de Granollers i ofereixen un espai de trobada obert a tothom amb testimonis que aporten els seus records i vivències sobre algun episodi o aspecte de la història de la ciutat.

Una escola feta pessebre

A més, enguany el pessebre institucional, que ja llueix al vestíbul de l’Ajuntament i que és obra de Ramon Aumedes del Taller Sarandaca, també s’ha dedicat a l’escola Pereanton en l’any del seu centenari. El pessebre reprodueix l’edifici situat al carrer d’Antoni Espí i Grau, 3, i dins, a més de les tradicionals figures del pessebre, hi ha fotografies de l’alumnat actual del centre.

Més de 3.000 persones han passat ja per l’Ajuntament per veure el pessebre. Aquest es podrà visitar fins al 5 de gener:

- De dilluns a divendres, tot el dia

- Caps de setmana i festius, de 17 a 20 h

- Tancat: 25 i 26 de desembre i 1 de gener