L’artista 3TTMAN pintarà un mur al barri Congost

Dins del programa Murs que parlen

17 de Juny 2021
+
En aquest quiosc en desús, s'ha presentat el projecte sociocomunitari de la Quiosca

L’entorn de la plaça de la Llibertat serà l’escenari d’una intervenció artística del projecte Murs que parlen. 3TTMAN (Louis Lambert), reconegut en el món de l’art urbà, pintarà una paret a la ciutat. Aquesta intervenció mural es complementa amb la iniciativa municipal de posar en funcionament un quiosc en desús, en el qual es desenvolupen un seguit de processos comunitaris i artístics per enfortir la xarxa social del barri. Aquest projecte rep el nom de “La Quiosca” i des de fa unes mesos un equip d’educadores socials i artístiques han fet processos comunitaris amb alguns col·lectius. Per exemple, els dimarts al matí els alumnes de l’Institut Marta Estrada fan, a l’hora del pati, experiències participatives a la plaça de la Llibertat, i els dijous a la tarda a la plaça s’estableix un espai de trobada del veïnat. Sota el títol “Vida digna” es fan preguntes per reflexionar sobre el context de la Covid-19: “Com ens hem cuidat”, “Com estàs vivint la pandèmia?” “Com estàs?”

Amb aquestes preguntes, La Quiosca s’ha presentat al barri com un espai on intervenir a
partir d’allò que han viscut els veïns i veïnes del Congost i ha recollit les seves veus, vivències i experiències.

Es convida al veïnat a expressar i reconèixer el malestar que hem viscut i conversar al voltant de l’impacte que ha tingut la pandèmia a les nostres vides. Preguntes i respostes que seran part del procés de creació de l’obra que 3TTMAN pintarà al mur d’un edifici del carrer de Vidal i Jumbert. Així, del 21 al 30 de juny l’artista donarà color a la paret. Una intervenció que compta amb la col·laboració de l’empresa Altex.

Murs que parlen, una proposta municipal que consisteix en la promoció d’intervencions muralistes en parets mitgeres de Granollers creades per artistes d’abast internacional. Aryz, Cinta Vidal, Sixe Paredes, Núria Mora, Rock Black Bloc i Zoer&Velvet són alguns dels noms que ja han deixat la seva empremta a la ciutat. El projecte té una doble vessant: desenvolupar una intervenció artística en una paret de gran format i incidir en la millora del barri on es localitza la paret mitgera.