L’Arrel, Fòrum de les Adolescències, tanca un curs ple d’activitat i marcat per la Covid-19

Una vintena de nois i noies de 12 a 16 anys, representants de diferents escoles, instituts i entitats de lleure de la ciutat, comparteixen les seves reflexions al voltant dels temes treballats, en l’audiència amb l’alcalde

23 de Juny 2021
+
L’Arrel - Fòrum de les Adolescències ha celebrat l'audiència amb l'alcalde el 23 de juny a les 12 h a la Sala Tarafa. Fotografia: T. Torrillas

Aquest migdia s’ha celebrat l’audiència de l’Arrel – Fòrum de les Adolescències amb l’alcalde. Una vintena de nois i noies de 12 a 16 anys, representants de diferents escoles, instituts i entitats de lleure de la ciutat han tancat el curs escolar compartint totes les seves reflexions al voltant dels temes treballats. La trobada s’ha fet a la Sala Tarafa amb aforament limitat i seguint totes les mesures de prevenció de la Covid-19.

Durant el curs 2020-2021, l’Arrel-Fòrum de les Adolescències ha tingut un paper molt actiu en el Pacte de Ciutat, col.laborant amb el Consell dels infants en el grup “Ciutat sostenible i saludable”, treballant propostes de camins escolars segurs i saludables. Durant l'audiència, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat la importància del treball "en temes com la mobilitat i l'emergència climàtica i, en aquest sentit, hi ha molta feina que hem de fer junts i juntes. Anar a l'escola a peu o en bicicleta, canviar la mobilitat per reduir les emissions de CO2 que fan els vehicles...".

L’Arrel – Fòrum de les Adolescències ha desenvolupat un treball transversal amb relació a la participació i la ciutat, basat en la creació del vincle, el compromís i la responsabilitat social amb els temes que generen ciutadania. També s’ha donat continuïtat als temes relacionats amb la salut i la sexualitat, com la guia de lectura LGTBI+ «Diversxs», presentada recentment; i amb l’emergència climàtica, seguint vinculats a la Taula Jove per l’Acció Climàtica que dona suport al Projecte UE @eyesgranollers.

L’Arrel segueix formant part activa del CNIAC (Consell Nacional d’Infància i Adolescència), amb un dels seus membres en qualitat de vicepresident.

Altres activitats que s’han desenvolupat durant aquest curs han estat la difusió del Manifest en defensa dels drets dels infants i adolescents de Catalunya, redactat des del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC), la trobada en línia amb el Consell d’Adolescents de Manlleu, les activitats del grup de comunicació a les xarxes socials (instagram @arrelGRN), el treball sobre propostes de cinema i teatre jove, l’activitat presencial amb la professora i activista ecofeminista Yayo Herrero, l’adhesió a la Campanya del Parlament Europeu #UnÁrbolPorEuropa i al projecte Climatubers, la sortida de cohesió i la preparació de les accions del curs 20221-2022.

L’Arrel – Fòrum de les Adolescències té per objectius el foment de la participació dels adolescents i la seva implicació i presa de decisions en la comunitat, així com esdevenir un espai d’aprenentatges de competències i habilitats en la seva transició cap a la societat adulta.

Actualment, formen part de l’Arrel – Fòrum de les Adolescències representants de l’Escola d’Educació Especial Montserrat Montero, l’Esplai Guai de Palou, el Centre Obert, Colònies Sant Esteve, els instituts Antoni Cumella, Carles Vallbona, Celestí Bellera, Marta Estrada i l’Escola Municipal de Treball, les escoles Educem, L'Estel, Anna Mogas i l’Escola Pia.