Gairebé tot l'alumnat dels PQPI-PTT continuarà estudiant

La majoria, a l'Escola d'Adults i una part, un cicle formatiu de grau mitjà

28 de Juny 2011

El Centre Vallès de Granollers ha acollit la cloenda del tercer curs dels programes PQPI-PTT a la ciutat (Programes de Qualificació Professional Inicial-Programa de Transició al Treball), el cinquè del PTT. Es tracta de programes organitzats per l'Ajuntament de Granollers i la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració d'algunes empreses de la comarca, amb l'objectiu d'oferir un servei públic de qualitat als joves que volen formar-se professionalment. En aquest cas, com a via alternativa als cicles formatius de grau mitjà.

Gairebé tots els alumnes d'aquesta edició s'han matriculat per continuar estudis. D'un total de 25, 16, a l'Escola d'Adults i 8, per seguir un cicle formatiu de grau mitjà.

Formació, pràctiques i premi

Durant aquest curs, 12 alumnes han rebut formació d'auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic, un curs impartit al Centre Vallès i a l'IES Carles Vallbona, amb pràctiques laborals a 13 centres de treball de la comarca:

-Iman Temporing, ETT

-Seguros Santa Lucía

-Instalaciones Martel, SL

-Calzados Vives

-Zara

-Rabent Snurf

-Punt informàtic i creatiu, SL

-UGT

-Stradibarius

-Prenatal, SA

-Dia

-Hospital General de Granollers

-Pull anb Bear

La resta, 13 alumnes, han seguit un curs en muntatges d'instal·lacions d'electricitat, aigua i gas, al Centre Vallès i a Roca Umbert Fàbrica de les Arts. En aquest cas, les empreses col·laboradores han estat 10:

-Imesapi, SA

-Hospital General de Granollers

-Productos alimenticios Gallo, SL

-Bimbo SAU

-CCB Serveis Mediambientals, SA

-Club Natació Granollers

-Elèctrica Canet Granollers, SL

-CEM Cardedeu

-CEM les Franqueses

-CEM Montornès

Dos projectes del perfil d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic d'aquest curs s'han presentat al concurs de Nous Professionals que convoca la patronal CECOT de Terrassa. Un d'aquests projectes, Le Recyclage Artistique,de les alumnes Paula Mora i Mireia Roviralta, n'ha guanyat el primer de la categoria de Programes de Qualificació Professional Inicial. El treball premiat és un projecte per iniciar una nova activitat empresarial basada en el reaprofitament del vidre rebutjat i la transformació en diferents objectes d'original disseny. La CECOT ha escollit aquest projecte per ser innovador i comptar amb l'aplicació de tècniques de reciclatge.