Els gegants Cosme i Damiana celebren 60 anys de la seva arribada a Granollers

Per celebrar-ho els gegants vells estrenaran vestits

14 de Març 2023
+

El 14 de març, coincidint amb el mateix dia que l’any 1963 el Ple de l’Ajuntament de Granollers va aprovar la compra dels gegants vells, s’han presentat els actes de celebració del seixantè aniversari de l’arribada del Cosme i la Damiana. Durant els dies 28 i 29 d’abril, es faran diversos actes de celebració, destacant especialment l’estrena del nou vestuari dels gegants com a plat fort de la festa.

Els gegants vells de Granollers renovaran la seva indumentària vint anys després. La nova vestimenta, dissenyada per l’indumentarista Pau Fernández, serà molt més acurada, plena de detalls i rigorosa amb l’època que representen les figures, una parella benestant de la ciutat de Granollers de finals del segle XIX. Amb el nou vestuari, en Cosme mantindrà l’essència d’aquests seixanta anys, mentre que la Damiana experimentarà un canvi notable i deixarà de lluir la ret i les mitenes de pubilla. A més, part del nou vestuari d’en Cosme ha estat confeccionat amb una bobina de tela elaborada a l’antiga fàbrica de Roca Umbert l’any 1942.

Els Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers han organitzat els actes de la celebració del seixantè aniversari de l’arribada dels gegants vells. Divendres 28 d’abril, a les 19.30 h a la plaça de la Porxada, tindrà lloc l’acte de presentació dels nous vestits, que comptarà amb la participació de l’Orquestra de Cambra de l’Escola de Música Josep Maria Ruera de Granollers. El dissabte 29 d’abril, els gegants vells estaran exposats tot el dia a la Porxada i, a la tarda, a les 18.30 h, faran la seva primera cercavila pel centre de la ciutat amb els nous vestits. Després de la celebració, els gegants vells seran exposats al vestíbul de l’Ajuntament durant un període que es perllongarà fins a les Fires i Festes de l’Ascensió.