El Museu de Ciències Naturals segueix mostrant les seves col·leccions; divendres 6 de març, a les 8 del vespre, inagura una mostra sobre escarabats. L'exposició pretén donar a conèixer aquest grup d'insectes, el més nombrós de la Terra i també el més divers, ja que els escarabats viuen en els ambients més variats.
Se’n coneixen més de 370.000 espècies, una xifra que representa el 40% de tots els insectes i el 25% de totes les espècies conegudes. Segons els responsables es vol desmitificar la imatge d’animals negres i sense color, i també deixar d'associar-los amb els anomenats escarabats de cuina o paneroles, que de fet, no són escarabats. Precisament, un dels àmbits de l'exposició en destaca els colors lluents i brillants de molts d'ells, els quals semblen petites joies, d’aquí que en anglès se'ls anomeni jewel beetles.
Els visitants també podran conèixer quins són els grups més importants, com són i quin és el seu cicle vital al llarg de l’any. A més la mostra també s'ocupa de les relacions dels escarabats amb l’home al llarg de la història, fent referència a la relació que ja tenien els antics egipcis amb els escarabats, i indicant quins són beneficiosos i quins causen perjudicis, o com en algunes cultures són font d’alimentació.
Durant l’exposició es podrà gaudir d’una mostra d’escarabats i d’altres insectes vius.
El Museu de Ciències Naturals és al carrer de Palaudàries, 102, de Granollers. L'horari d'obertura al públic és de dimarts a dissabte, de 4 a 7 de la tarda i diumenge, d'11 a 2 del matí. L'entrada és lliure.