El mercat setmanal del dijous torna al centre de la ciutat

L’Ajuntament de Granollers fa tots els preparatius tècnics i logístics per recuperar la ubicació del mercat al centre de la ciutat seguint les noves mesures del Procicat

26 de Maig 2021
+
El proper dijous es preveu el retorn del mercat setmanal del dijous al centre de la ciutat

L’Ajuntament de Granollers ha informat en roda de premsa, aquest divendres, del retorn del mercat setmanal del dijous al centre de la ciutat a partir del proper dijous 27 de maig. El trasllat serà possible en aplicació de les darreres informacions del Procicat pel que fa a l’ampliació de l’aforament dels mercats al 50 %, sempre que el Tribunal Superior de Justícia ho confirmi.
Des que les noves mesures del Procicat es van fer públiques aquest dijous, a través del Pla sectorial de mercats no sedentaris, l’Ajuntament treballa per fer possible el retorn del mercat garantint totes les mesures de seguretat al centre històric. Des del passat 3 de desembre el mercat s’ha ubicat provisionalment al sud de la ciutat.

14 accesos controlats al mercat
La regidora de Serveis i Via Pública, Andrea Canelo, ha explicat que dels 24 possibles accessos al mercat, 14 seran controlats, amb informadors que faran recompte de persones i control d’aforament. D’altra banda, els 10 accessos restants estaran tancats però indicaran l’accés més proper per evitar passos estrets i aglomeracions.
També hi haurà un augment del dispositiu d’informació i vigilància per garantir el compliment de les mesures de seguretat, amb la presència d’agents cívics, inspectors municipals, informadors, Policia Local i Mossos d’Esquadra, per fer complir mesures de seguretat com l’ús obligatori de mascareta, gel hidroalcohòlic i manteniment de la distància social.

Les parades estaran ubicades en el mateix espai que el setembre de 2020
El retorn de les parades del mercat als carrers del centre es farà recuperant la ubicació que el mercat tenia el mes de setembre, quan algunes de les parades es van traslladar a la plaça de Barangé, per evitar possibles aglomeracions en alguns carrers estrets que no disposaven dels quatre metres de pas, en compliment de la normativa del Departament de Salut pel que fa a aforament i distància social.
Les 28 parades que ja van ser traslladades el mes de setembre de 2020 són les que originalment es trobaven a les següents ubicacions:
• Carrer del Rec, entre Verge de Núria i plaça de la Caserna
• Carrer de Sant Jaume, entre Sant Josep i plaça de Folch i Torres
• Carrer de Sant Jaume, entre el número 12 i la plaça de la Caserna
• Plaça de la Porxada, entre la plaça de l’Església i el carrer de Barcelona
• Plaça de Maluquer i Salvador, davant del número 1-3
• Carrer de Sant Roc, davant del número 10

Tant l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, com les regidores de Serveis i Via Pública i de Salut Pública i Consum, Andrea Canelo i Maria del Mar Sánchez, s’han mostrat satisfetes del retorn del mercat al centre: «Era una mesura esperada tant pels paradistes del mercat com per la ciutadania i l’Ajuntament tenia el compromís que el mercat tornaria a la ubicació habitual de seguida que es pogués». Han aprofitat la compareixença per demanar prudència a la ciutadania: «Demanem un retorn tranquil i gaudit amb prudència, amb totes les mesures i evitant aglomeracions i hores punta per tal que el mercat es pugui mantenir a la seva ubicació». I han recordat que l’Ajuntament posarà totes les mesures per vetllar pel control i informació de les recomanacions pel bon funcionament del mercat al centre, en convivència amb els veïns i les persones que treballen i passegen pel centre.
L’alcalde de Granollers i la regidora de Salut han coincidit en valorar que el trasllat al centre ha estat possible per la bona evolució de les dades epidemiològiques i el bon ritme de vacunació a la ciutat, amb un 30 % de la població vacunada amb la primera dosi i prop de 10.000 persones amb la dosi completa.