Aprofitar l’oportunitat econòmica i social que ofereix el Circuit de Catalunya és un dels objectius principals que s’han marcat els municipis de Parets, Granollers i Montmeló, juntament amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental, a l’hora de crear l’Associació de Municipis Parc Territorial del Circuit. Aquesta entitat treballarà conjuntament amb empresaris, restauradors, associacions, sindicats, indústria i d’altres ens implicats per dissenyar una estratègia que generi beneficis en l’àmbit esportiu, social i econòmic als municipis que envolten l’equipament.
Aposta clara: enfortir la posició del Circuit
Durant la presentació de l’Associació de Municipis Parc Territorial del Circuit, l'alcalde de Montmeló i president de l'entitat, Antoni Guil, ha remarcat que la unió dels municipis del Circuit permetrà “coordinar nous plantejaments sobre l’equipament i el seu entorn dins un marc d'ordenació amb criteris homogenis i coherents”. Per la seva banda, l’alcalde de Granollers i vicepresident d’aquesta associació ha destacat que el Circuit és “un equipament essencial pel país, i que genera economia al nostre entorn. Tots sabem que cal enfortir la posició del Circuit, que és un equipament de competitivitat territorial.”
L’alcalde de Montmeló i de Granollers han apostat per la continuïtat de la celebració de les curses de Fórmula 1 i del Gran Premi de Motos cada any, sense alternança. En aquesta línia, Antoni Guil ha reclamat a la Generalitat una “aposta clara pel Circuit de Catalunya, malgrat les dificultats pressupostàries del moment” i deixar de banda declaracions que “generin ambigüitat i incertesa”.
Per la seva banda, José Orive, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, va donar suport a la iniciativa mostrada pels tres municipis. I Sergi Mingote, alcalde de Parets, va agrair l’integració a l’associació perquè “finalment Parets ha passat d’estar d’esquenes al Circuit, a formar part d’ell”.
Els tres consistoris coordinaran i impulsaran les actuacions d'abast municipal en l'àmbit territorial del Circuit com ara l’estudi urbanístic del sector, la recerca de sistemes per a la creació de noves oportunitats o l’impuls dels consells de participació sectorial.
Es portaran a terme les accions següents:
- anàlisi urbanística de l'àrea
- detecció de les potencialitats de l'entorn
- anàlisi de noves oportunitats econòmiques, esportives, culturals, hoteleres, d'infraestructures, paisatgístiques i ambientals
- coordinació dels planejaments municipals sobre el Circuit i l'entorn amb un marc d'ordenació amb criteris homogenis i coherents