Tallers per visibilitzar les cures en el marc del 8M

"Fora de quadre" és una proposta artística que proposa tallers participatius i instal·lacions en diverses places i equipaments públics de la ciutat

09 de Febrer 2024
+
L'artista Laia Solé visibilitza les cures amb una proposta artística participativa

Fora de quadre és una proposta artística de Laia Solé que pretén posar en valor les tasques de cures, un treball feminitzat, invisible però imprescindible en les vides de tots i totes.

És un procés artístic participatiu, ideat i dirigit per Laia Solé, que pretén, conjuntament amb les aportacions de les persones que participaran en els tallers, visibilitzar les experiències, reflexions i imatges, respecte què són les cures en la vida de les persones i el paper que hi tenen les dones.

El projecte té tres fases: la realització de tallers amb grups de dones que es faran en diferents equipaments municipals, tres sessions en l’espai públic, durant els matins de mercat els dijous, i una instal·lació pública a la Porxada del 8 a l’11 de març, com a resultat del procés.

Les sessions al mercat són obertes a tothom i s’imparteixen des d’un taulell mòbil, ideat per la mateixa Laia Solé. Aquest dijous el taulell es va col·locar a la plaça de la Corona. Les pròximes sessions seran a la plaça de Perpinyà (15 de febrer) i al costat del Mercat de Sant Carles, al carrer Sant Jaume (22 de febrer).

Aquest projecte forma part de la programació del 8 de març a Granollers, que pròximament es publicarà a www.granollers.cat/8m

Fora de quadre

Què fa que allò tan essencial sigui sovint invisible i poc reconegut?

Jugarem a construir imatges fotogràfiques que s’aproximin al treball de les cures i a la diversitat de mirades, visibilitats i invisibilitats que sovint en formen part.

De què tenim cura? Com vivim la feina de les cures? Què ens suposa la feina de les cures? Quines imatges podrien recollir aquesta diversitat o complexitat de mirades? Què sol quedar fora de quadre a les representacions dels mitjans i què val la pena situar al centre? Quin objecte de casa pot simbolitzar com vius o entens les cures?

 

Laia Solé (Vic, 1976) és artista, investigadora i educadora. Ha creat un cos de treballs centrat en l'especulació espacial construint situacions que tenen el potencial de qüestionar, imaginar o transformar els espais que habitem. Actualment, és una de les artistes residents a l’Espai d’Arts de Roca Umbert Fàbrica de les Arts.