Mercat del dissabte

Una quinzena de parades de pagesos o artesans del territori que ofereixen carns i embotits, formatge, oli, conserves, mel i cervesa, gairebé la meitat de l’oferta de productes ecològics.

“Mercat del dissabte” a Granollers, un mercat alimentari on totes les parades són de pagesos o artesans del territori. El projecte s’emmarca dins la dinamització econòmica de la ciutat i de la comarca i els seus objectius són donar suport els pagesos i elaboradors del territori oferint-los una via de venta directa; reorganitzar una part de l’oferta comercial de productes alimentaris artesans ja existent els dissabtes en diverses places de Granollers; fer més visible i atractiva aquesta oferta, incrementant-ne la qualitat, la singularitat i la proximitat, i atraure visitants a la ciutat.

El mercat es desenvolupa cada dissabte de 9 a 14 h a la plaça de la Corona. 

La selecció dels productors i elaboradors s’ha fet per concurs, on s’han valorat aspectes com la proximitat, els distintius d’origen i qualitat alimentària (producció ecològica, Denominació d’Origen i altres), o la utilització de varietats i races locals.

Al mercat hi ha una quinzena de parades, algunes de les quals són compartides entre diferents projectes, de manera que en total hi participen més 25 productors o elaboradors. Al mercat s’hi pot trobar productes d’una quinzena de pagesos, a més de diversos elaboradors de carns i embotits, formatge, oli, conserves, mel i cervesa. Gairebé la meitat de l’oferta és de productes ecològics.

La majoria de productors són de la comarca, i alguns de Palou (Granollers), tot i que també n’hi haurà del Maresme, Baix Llobregat, Lluçanès, Ripollès, Empordà i el Camp de Tarragona.

L’Ajuntament té intenció de desenvolupar periòdicament accions de dinamització del mercat, i de concentrar a la plaça de la Corona les diferents fires i activitats alimentàries o gastronòmiques de la ciutat.