Arrenca la Fira Guia’t amb 8 sectors productius i 26 famílies professionals

Fins al dijous 21 de març a Roca Umbert

19 de Març 2024
+
Fira Guia't

Avui ha començat la 15a edició de la Fira Guia’t, que romandrà oberta fins al dijous 21 de març a Roca Umbert. Enguany l’esdeveniment està compost per 8 sectors amb 26 famílies professionals.

La Fira Guia’t és una fira d’orientació acadèmica on es mostra la formació professionalitzadora que les persones joves poden trobar a la comarca o a l’entorn proper. Està adreçada especialment a joves estudiants de 4t d’ESO i també a persones que no acrediten i/o abandonen els estudis, i aquelles que no tenen clar quin itinerari formatiu seguir un cop superada l’ESO. És fruit del treball del Consell de l’FP del Vallès Oriental, que està coorganitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Granollers i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Joventut.

L’alcaldessa, Alba Barnusell, ha destacat que és una fira que «vol mostrar tota l’oferta formativa postobligatòria existent a la comarca». A més, ha remarcat que en aquesta quinzena edició la fira ha crescut encara més i s’hi ha incorporat un nou sector, fet que «és una bona oportunitat perquè els i les joves coneguin els centres formatius i puguin rebre una orientació valuosa pel seu futur professional».

Enguany s’espera que hi assisteixin més de 1.000 persones i una vintena de centres i entitats formatives. Tanmateix, la Fira s’estructura en8 sectors productius, que engloben les26 famílies professionals existents al sistema formatiu. Cadascun d’aquests sectors compta amb la participació i presència dels diferents agents que intervenen en un mateix sector (centres de formació, gremis, associacions o empreses, etc.)

Gràficament, cada sector compta amb material que informa sobre quines famílies formen cada sector, on es pot estudiar l’oferta presentada i quines sortides professionals (oficis) s’hi vinculen.

Així, els 8 sectors professionals de la Fira Guia’t 2024 són:

  • Sector 1 De la Indústria del metall i la mobilitat

  • Sector 2 Dels serveis a les empreses

  • Sector 3 De la transformació digital

  • Sector 4 De la indústria química

  • Sector 5 Indústria Agroalimentària + Manufacturera + De la construcció i Obra civil + De l’energia i la sostenibilitat

  • Sector 6 De l’oci i el benestar

  • Sector 7 De la salut i l’atenció a les persones

  • Sector 8, on es mostren els ensenyaments de règim especial que s’ofereixen a la comarca (ensenyament d’Art Dramàtic i ensenyaments vinculats a les Arts Gràfiques i Disseny). En aquest espai també s’inclourà la presència d’entitats i recursos que de forma transversal ofereixen formació o recursos a la població de la comarca que vol millorar la seva ocupabilitat, com ara el SOC, el Departament d’Ensenyament, l’Oficina Jove del Vallès Oriental i altres entitats.

Més informació de la Fira Guia’t, del programa i les seves activitats: www.vallesjove.cat/fira-guiat.

Per qualsevol dubte, us podeu adreçar al correu electrònic que s’ha habilitat per a la Fira Guia’t: firaguiat@vallesoriental.cat.