Exposicions

“Una passejada per la Fira de l'Ascensió, dels anys quaranta als setanta”
De l'11 de maig al 13 d'agost
Vestíbul de l'Ajuntament de Granollers
Imatges que ens portaran a veure com es vivia la celebració de l'Ascensió a les dècades dels 40 als 70 del segle passat amb fotografies d'Antonio Alcalde, Brangulí, Carlos Pérez de Rozas, Joan Tintó i autors deconeguts, dels Fons de l'Arxiu Municipal de Granollers.

“L’Ascensió, gegants i capgrossos”
Del 13 al 16 de maig
Sala Tarafa
Exposició amb els gegants i capgrossos de la ciutat
Dijous 13, de 17 a 20 h
Del 14 al 16, de 10 a 13 h; i de 17 a 20 h
Org.: Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers

“Recordant l’Ascensió”
Del 14 al 16 de maig
Plaça de la Porxada
Exposició de gran fromat d’imatges històriques de la Fira de l’Ascensió.
Instal·lació a la Porxada de quatre cubs amb 16 fotografies en gran format de la desfilada, els recintes firals i les activitats de l’Ascensió.

200 imatges històriques a establiments i restaurants de la ciutat
Als aparadors de comerços i restaurants de la ciutat podreu veure dins a 200 cartells amb mirades i èpoques diferents que mostren les activitats que es feien els dies de l’Ascensió. La desfilada, els primers recintes firals, els animals, les activitats... i sobretot la gent, granollerins i granollerines; també els visitants de la comarca que feien visita obligada a l’Ascensió de Granollers.
Les fotografies són de Joan Caballeria, Joan Mas, Joan Tintó, Mercè Bufí, Merletti, Jorge Soteras, Patrici Valls, Pere Cornellas, Postius i Suárez.

“Agenda 2030 Granollers. Una dècada d'accions per a les persones i el planeta”
Del 14 al16 de maig
Mostra itinerant que es mou per diferents places del centre de la ciutat en bicicleta.
L’Agenda 2030 ens interpel·la a totes i tots i el seu èxit només és possible a partir d'un esforç col·lectiu. L'exposició ens convida a actuar per una ciutat i un món més sostenibles. També explica projectes concrets adreçats a la protecció del planeta contra la degradació, a través del consum i producció sostenibles, la gestió sostenible dels recursos i prenent mesures urgents contra el canvi climàtic.
Si encara no coneixes els ODS, descobreix què són, com Granollers contribueix a complir-los a través de projectes vinculats a medi ambient, i comparteix què creus que pots fer perquè la nostra ciutat sigui més sostenible, saludable i equitativa.
Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) van ser aprovats lany 2015 per l'Assemblea General de les Nacions Unides, i defineixen un pla per a les persones i el planeta, basat en la prosperitat, la pau i les aliances.
Els ODS ja fa temps que van arribar a Granollers. Però, com identificar-los? En quins projectes? En quines accions del nostre dia a dia?
L'exposició mostra què s'està fent a Granollers en clau de sostenibilitat ambiental, amb projectes com la recuperació del Riu Congost, la dinamització de Palou, la promoció de les energies renovables, o els projectes d'economia circular.
A més, quan descobreixis què són els ODS, t'adonaras que ja n'apliques molts en el teu dia a dia: reciclar, comprar amb bossa de roba, anar caminant o en bicicleta a la feina, a comprar o a l'escola, etc. L'exposició ofereix un espai on podràs compartir totes aquestes accions. Implica't!

“Arqueologia d’un inventari. Vida i política dels objectes de la salvaguarda a Granollers 1936-2021”
Del 13 de maig al 26 de setembre
Museu de Granollers
Aquesta exposició, concebuda per Ignasi Prat, és la concreció del projecte curatorial "Obres els dipòsits", produït per la Xarxa Transversal. L'autor ha desenvolupat una recerca al Fons del Museu de Granollers centrada en les obres que la Junta de Salvaguarda va dipositar a l'aleshores Museu Arxiu de Granollers, en el marc de la Guerra Civil.

"El futur dels museus: recuperar i reimaginar"
Del 15 al 18 de maig
Museu de Granollers
Entre el dissabte 15 i el dimarts 18 de maig, el Museu de Granollers es suma, amb la resta de museus catalans, a la convocatòria del Dia Internacional dels Museus, un conjunt d’activitats gratuïtes a l'entorn del lema "El futur dels museus: recuperar i reimaginar". Vegeu-ne la informació específica a www.museugranollers.cat

“El modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura”
Dijous 20 de maig
Museu de Granollers
Vegeu-ne la informació específica a www.museugranollers.cat
Entre finals del segle XIX i començaments del segle XX, la natura va ser la gran musa i font d’inspiració d’arquitectes i artistes. Per Europa es va estendre un nou estil que va rebre diferents noms, però que genèricament s’anomenà Art Nouveau; a Catalunya es va dir Modernisme. El món vegetal era el repertori més utilitzat d’aquest nou estil, i difonia valors com la llibertat creativa, la fantasia, la línia corba i la sensualitat.
Obertura de l’exposició a partir de les 18 h