Granollers celebra el Dia Mundial Sense Tabac

La ciutat també s’adhereix a la 25a Setmana Sense Fum, que se celebra del 25 al 31 de maig

29 de Maig 2024
+
Setmana Sense Fum

 Granollers celebra aquest divendres 31 de maig el Dia Mundial Sense Tabac i s’adhereix a la 25a Setmana Sense Fum, que té lloc del 25 al 31 de maig. Aquest any, la Setmana Sense Fum es desenvolupa sota el lema "Zero emissions també als teus pulmons", amb la participació de l’Ajuntament de Granollers, institucions sanitàries de tots els nivells i la ciutadania. L'objectiu de l'edició d'enguany és sensibilitzar la població sobre els beneficis per a la salut de no consumir tabac i gaudir d’un ambient lliure de fum i residus de tabac.

Taules informatives:

  • 31 de maig, de 10 a 14 h. Punt d’informació a la plaça Lluís Perpinyà

 El 31 de maig, de 10 a 14 h, s’instal·larà una taula informativa a la Plaça Lluís Perpinyà, amb la participació de professionals de la salut del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Granollers, dels Centres d’Atenció Primària de la ciutat (ICS), de l’Hospital General de Granollers, de l’Agència de Salut Pública, de la Delegació del Vallès Oriental del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, i de membres de les organitzacions de la Fundació Oncovallès i de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona. En aquest espai comunitari es portaran a terme dues activitats:

La primera activitat s’anomena “La prevenció va primer”, i es tracta d’una dinàmica d’expressió mitjançant el dibuix per a infants i joves. L’objectiu és motivar la reflexió sobre com afecta el fum del tabac en la salut de les persones i en el medi ambient. I alhora treballar el sentit crític davant les noves formes de fumar que estan de moda i molt properes entre preadolescents i joves.

 La segona activitat, titulada “Descobreix els mites del tabac i dels nous dispositius”, serà un joc de preguntes i respostes dirigit a joves i adults amb l’objectiu de revisar els coneixements que tenim sobre el consum de tabac, vapers i pipes d’aigua.  

A més, professionals de la salut faran assessorament personalitzat sobre els recursos del territori i material informatiu per promoure l’abandonament tabàquic i els espais sense contaminants del tabac.

Durant tota la jornada comptarem amb la presència de Joan Liaño, participant d’Eufòria, que amb la seva influència i implicació ajudarà a transmetre els missatges de la campanya al jovent de Granollers

  • 31 de maig, al matí – Punt informatiu a l’Hospital General de Granollers

A l’entrada principal d’Hospitalització de l’Hospital General de Granollers,
al llarg del matí, s’instal·larà un estand amb materials informatius per a la “per deixar de fumar” i fomentar uns entorns nets i lliures de fum, dirigit a professionals de l’entitat com a la ciutadania.
a aquelles persones que es comprometin a deixar de fumar.

  • 31 de maig – Punts informatius als Centres d’Atenció Primària de l’ICS

Els centres d’atenció primària de Granollers Nord (Bellavista i Corró), Granollers centre (Vallés) i Granollers sud (Sant Miquel) durant el dia 31 de maig, instal·laran taules per tal de sensibilitzar sobre els efectes del consum de tabac i l’atenció que s’ofereix des d’aquestes àrees per deixar de fumar.

Altres activitats:

  • Tertúlia Ràdio Granollers: El dimarts 28 de maig s’ha celebrat una tertúlia radiofònica sobre diferents aspectes relacionats amb el tabac amb la participació de Josep M. Suelves, cap del Servei de Prevenció i Control del Tabaquisme, Mònica Granados, de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona, Sara Iglesias, infermera adjunta a la direcció de servei atenció primària Vallès Oriental de l'Institut Català de la Salut (ICS) i la Dolors Porta, infermera de l’Hospital General de Granollers.