Més de cinquanta alumnes participen als cursos de formació per a joves del Centre Vallès

Els programes pretenen fomentar la inserció laboral i la continuïtat formativa de joves d'entre 16 i 21 anys

19 de Juny 2024
+
Acte de cloenda dels Programes de Formació i Inserció, Pla Transició al Treball (PFI-PTT)

 Aquest dimecres 19 de juny a la Sala Francesc Tarafa s’ha fet la cloenda de la divuitena promoció d'alumnes dels Programes de Formació i Inserció, Pla Transició al Treball (PFI-PTT). Els cursos, desenvolupats per l'Ajuntament de Granollers i el Departament d’Educació des del curs 2006-2007, cobreixen una necessitat de servei públic de qualitat, adreçat a joves d'entre 16 i 21, que volen formar-se professionalment per una via alternativa als cicles formatius de Grau Mitjà, així com obtenir el Graduat en ESO.

En l’acte, l’alumnat ha destacat els coneixements que han adquirit al llarg de la seva formació i els valors que han après en tot aquest temps: "més enllà de l’aprenentatge teòric, hem après valors molt importants com la solidaritat i l’empatia", han afirmat. Les famílies també han volgut agrair a l’Ajuntament de Granollers i al Centre Vallès la seva implicació en aquest projecte, i han subratllat l’impacte positiu que aquests cursos de formació han tingut en els seus fills i filles: "ara són persones més autònomes i amb capacitat d’assumir més responsabilitats", han assegurat.

48 alumnes han participat en els programes PFI-PTT

Els cursos adreçats a joves sense ESO, dins els programes PFI-PTT, preparen els alumnes pels perfils professionals d'auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques, auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració, i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. En total 16 alumnes han finalitzat el curs d'auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques que es fa al Centre Vallès;14 alumnes han finalitzat el d'auxiliar d'hoteleria, cuina i serveis de restauració que es fa al Centre Vallès i al Restaurant Denominació d’Origen; i 14 alumnes han finalitzat el d'auxiliar de vendes,oficina i atenció al públic que s'ha desenvolupat al Centre Vallès.

Continuïtat formativa pel proper curs i inserció laboral

Dels 44 alumnes que han finalitzat enguany als programes PFI-PTT, 30 alumnes s’han preinscrit, de cara al curs vinent, per fer un cicle formatiu de grau mitjà, 6 a altres formacions, 3 s’han inserit laboralment i 2 estan en recerca de feina. La resta estan rebent acompanyament del Servei d’Orientació acadèmica i professional al Gra.

Formació per a joves que no poden accedir als PTT

D'altra banda també s'ha ofert a tot un grup de joves, que no van poder entrar als PTT, el curs de Joves que realitza l'Associació DIMAS de Granollers al Centre Vallès i que enguany arriba a la desena edició.

Aquest curs l'han realitzat 10 alumnes, els quals reben formació teòrica i pràctica en diferents oficis com reparació de bicicletes, horticultura, electricitat o ràdio, així com altres matèries instrumentals: català i informàtica. S'inclouen al curs unes hores d'Orientació formativa i laboral i de coneixement de recursos del municipi. La majoria d’alumnes vol continuar la formació a través de diferents PFI's i reforçant l'aprenentatge de la llengua des de l'Escola d'Adults o el Centre de Normalització Lingüística.

Un curs més destaquem la col·laboració entre l’entitat i el Centre de Formació d'Adults, que ha impartit les classes de català.