El Centre d’Estudis de l’Associació Cultural dona el seu fons documental a l’Arxiu Municipal

Entre més documentació, hi ha el reglament i llibres d’actes que permeten seguir la trajectòria d’aquesta entitat amb més 70 anys d’història

21 de Juny 2024
+
El Centre d’Estudis de l’Associació Cultural dona el seu fons documental a l’Arxiu Municipal

El Centre d’Estudis de l’Associació Cultural (AC) ha fet donació del seu fons documental a l’Arxiu Municipal per posar així a disposició de la ciutat la història i trajectòria d’aquesta entitat nascuda l’any 1952 com una secció de l’AC.

L’aportació inicial del fons documental és d’un conjunt aproximat de 0,8 metres de documents originals d’entre els anys 1948 i 2008. Hi ha tres llibres d’actes del període 1952-1973, textos i esborranys de la revista Ponències (1953-1996), esborranys d’actes (1970-1989) i el reglament de 1957. El fons s’anirà ampliant amb més donacions que pugui fer tant l’entitat com persones particulars que hi estiguin relacionades.

L’Arxiu Municipal també té dipositat, des de l’any 2011, el Fons Cineclub de l’Associació Cultural.

Promoure i difondre la recerca i el debat entorn de la ciutat i la comarca

El Centre d’Estudis de Granollers és un dels centres d’estudis en actiu més antics de Catalunya. Es va crear l’any 1952 com una secció de l’Associació Cultural, creada cinc anys abans, amb l’objectiu de promoure i difondre la recerca i el debat sobre la història, la societat, la cultura i el medi natural de Granollers i la comarca. Des de 1996, l’entitat edita un cop l’any Ponències. Revista del Centre d’Estudis de Granollers, amb articles d’humanitats, ciències socials i ciències naturals, accessible a través del portal web de l’Arxiu Digital de l’AMGr. Des de l’any 2000, convoca el Memorial Joan Camps de recerca i investigació, i des de 2005, el Premi Camí Ral adreçat a estudiants de segon de batxillerat.