L’Arrel-Fòrum de les Adolescències participarà activament en aportar propostes a projectes de ciutat

Aquest consell local de participació juvenil donarà continuïtat al projecte de l’espai esportiu polivalent al Parc Firal i participarà en altres projectes de ciutat

18 de Octubre 2023
+
Foto de grup dels nous consellers i conselleres de l’Arrel-Fòrum de les Adolescències

Aquest dimecres s’ha iniciat el nou curs de l’Arrel-Fòrum de les Adolescències de Granollers, el consell local de participació amb membres de 12 a 16 anys que fomenta la promoció de la ciutadania i el lideratge social a partir de l’aprenentatge de la participació, relacionat amb la identitat individual i col·lectiva. L’Arrel s’ha constituït a la Sala de Plens de l’Ajuntament amb 32 representants de tots els centres educatius de secundària de la ciutat i les entitats de lleure.

Els consellers i conselleres han pres possessió del càrrec i han compartit què esperen de la seva participació en l’Arrel aquest curs 2023/2024. L’Arrel és un projecte socioeducatiu innovador de referència a Catalunya que treballa la participació des de la proximitat i la immediatesa, la inclusió, la construcció social i com a eina educativa i de responsabilitat ciutadana que dona veu als i les joves en els projectes de ciutat.

Els encàrrecs per al curs 2023-24

L’alcaldessa Alba Barnusell; la regidora d’Educació, Isabel Llorente; i el regidor de Joventut, Martí Pujadas han participat en aquest acte de constitució per encoratjar els joves en la seva tasca. L’alcaldessa ha definit l’Arrel com "un espai d’oportunitats, de creixement, per compartir i fer escoltar la vostra veu" i ha dit als joves consellers i conselleres que "el futur de la ciutat és a les vostres mans".

Barnusell també els ha fet encàrrecs concrets per aquest nou curs, ajudant a desenvolupar accions concretes del Pla Estratègic, la ciutat del 2030. Així, faran seguiment del projecte guanyador dels Pressupostos Participatius "Crear un espai esportiu polivalent al Parc Firal", que va sorgir de l’Arrel i que va ser seleccionat i dotat amb un pressupost de 150.000 euros.

També es comptarà amb la participació de l’Arrel en la creació d’una ciutat més verda. Granollers obrirà el riu a la ciutat i serà el primer tram d’una anella verda al voltant de Granollers, però cal també definir com incorporar el verd a altres punts de la ciutat i com cuidar els espais verds i el nostre entorn.

A més, el consell donarà suport al manifest "Violència contra la infància i l’adolescència" i participarà en el II Congrés del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya el pròxim 18 de novembre.