Adreça

La Troca. Centre de Cultura Popular i Tradicional

Adreça :
c. Prat de la Riba, 77
Telèfon :
938 614 941
Adreça web :
http://rocaumbert.com/culturapopular/la-troca/
Descripció :

La Troca forma part de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, un projecte posat en marxa per l'Ajuntament que reconverteix el recinte fabril Roca Umbert, un espai de 20.000 m2 al centre de la ciutat, en un gran centre cultural adreçat a la producció, formació i difusió de la creació artística.

La Troca neix amb l'objectiu d'acollir totes les entitats locals que promouen iniciatives de recerca, difusió, formació i producció vinculades a l'àmbit de la cultura popular i tradicional. Es tracta d'un equipament singular i sense precedents que es vol viu i dinàmic. L'equipament vetlla per la dinamització i preservació de la cultura tradicional i popular, és a dir, el conjunt de valors simbòlics, coneixements tècnics, formes d'organització social o pràctiques culturals presents a la vida quotidiana de les persones i els grups socials.

La ciutat de Granollers disposa d'un gran nombre d'entitats d'arrel tradicional i popular relacionades amb el bestiari, els castellers, la dansa, els diables, les festes, els gegants i capgrossos o la música tradicional. Actualment, resideixen a La Troca: els Diables, l'Associació Castellera de Xics, la Colla dels Blancs, els Blaus, Passaltpas, Esbart dansaire, l'Associació d'Amics de Gegants i Capgrossos i l'Olla dels Pobres.

Horaris: dimarts, dijous i divendres de 17 h a 21 h.