Del 9 al 30 de novembre, activitats amb motiu del 25N, Dia Internacional contra les Violències Masclistes

L’acte central es farà el dissabte 25 de novembre a la Porxada i inclourà tallers participatius, la lectura del manifest i una acció teatral

07 de Novembre 2023
+
Del 9 al 30 de novembre, activitats amb motiu del 25N, Dia Internacional contra les Violències Masclistes

Granollers commemora el 25N, Dia Internacional contra les Violències Masclistes, i ho fa amb un programa d’activitats coordinat pel Centre per la Igualtat i Recursos per a Dones (CIRD) de l’Ajuntament de Granollers. Del 9 al 30 de novembre hi haurà una desena de propostes per promoure la reflexió i la sensibilització de la ciutadania.

Les activitats inclouen una exposició a Can Jonch, una guia amb recomanacions literàries infantils i juvenils creada per les Biblioteques de Granollers, una tarda de reflexió organitzada per l’associació Sorotopia i diversos tallers i xerrades. Així, s’han programat quatre tallers adreçats a adolescents de 14 a 16 anys i que tractaran temes com la salut mental i emocional, la masculinitat i els rols de gènere, les primeres relacions o la sexualitat des del plaer. També es proposa una xerrada sobre violències sexuals i adolescència adreçada, en aquest cas, a famílies d’adolescents de 12 a 16 anys.

Un any més, l’Ajuntament també organitza una jornada tècnica adreçada a professionals. En aquesta ocasió se centrarà en la importància del treball en xarxa dels serveis que configuren els circuits d’abordatge en situacions de violències masclistes en l’àmbit municipal. Es farà el divendres 24 de novembre al matí a la Sala Tarafa i per participar-hi cal fer inscripció prèvia.

L’acte central del 25N a Granollers serà el dissabte 25 de novembre a la plaça de la Porxada. De 10.30 a 12 h hi haurà tallers participatius i un espai de contes, i a les 12 h es farà la lectura del manifest en commemoració del 25N i l’acció teatral titulada «Sala d’espera», a càrrec d’Aida Moré, Clàudia López i Estel Ibars

Consulta tota la programació a: www.granollers.cat/igualtat