L’Ajuntament destina mig milió d’euros a plans d’ocupació

Aquest any 41 persones s’han contractat en el programa dels Plans d’Ocupació Municipals

08 de Setembre 2023
+

Des de fa anys l’Ajuntament de Granollers desplega, en el marc de les polítiques actives de foment de l’ocupació i millora de la cohesió social, contractacions temporals de persones en situació d’atur, combinades amb la programació de cursos de formació obligatoris per a les persones contractades i l’acompanyament durant l’execució del programa.

Aquest any han començat a treballar 41 persones a l’Ajuntament, en el marc dels de Plans d’Ocupació Municipals 2023. Les persones contractades reben formació professionalitzadora, orientació laboral i l’acompanyament a la inserció laboral posterior, amb la inscripció a la borsa de treball del Servei Local d'Ocupació.

El dilluns 4 de setembre s’han incorporat 12 persones: 6 tècnics d'educació infantil i 4 conserges a les escoles bressol municipals i 2 agents cívics. El mes de març ja es van contractar 10 persones i el mes de juny se’n van incorporar 19 més. En total, l’Ajuntament de Granollers ha contractat 41 persones en el marc de Plans d’Ocupació Municipals 2023, amb un pressupost de 426.591 euros.

Subvenció a la contractació de persones en situació d’atur

Enguany, l’Ajuntament també ha obert una nova convocatòria d’ajut per promocionar la contractació de persones en situació d'atur. Amb un pressupost de 100.000 euros, l’ajut subvenciona la contractació de persones desocupades de Granollers, menors de 30 anys o majors de 45, amb l’objectiu de contribuir a reduir la taxa d’atur de la ciutat i fomentar l’ocupació de qualitat. Aquesta línia d’ajuts es va iniciar l’any 2019 i ha destinat en els darrers quatre anys 409.000 euros, fomentant la contractació de 107 persones.

Així, pot ser beneficiària qualsevol empresa que tingui el domicili social o centre de treball al Vallès Oriental. La presentació de sol·licituds d’ajuts és fins al 14 de setembre i els requisits i documentació necessària es poden consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament: seuelectronica.granollers.cat/subvencions.