Granollers coordinarà una xarxa temàtica d’educació i cultura de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

Arrel del compromís de la ciutat amb les xarxes de Ciutats Educadores, Granollers es planteja amb la xarxa estatal acollir el proper congrés internacional

30 de Novembre 2023
+
Granollers coordinarà una xarxa temàtica d’educació i cultura de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

Granollers coordinarà durant dos anys (2024-2025) una xarxa temàtica de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores que se centrarà en educació i cultura i en la qual participaran 25 ciutats. La xarxa, que comptarà també amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), cercarà eines per a la construcció de la ciutat o comunitat i per al desenvolupament d’una ciutadania crítica i creativa. Així, es treballarà la reflexió, la recerca i el disseny de noves estratègies, l’elaboració de nous models d’acció/intervenció i la realització de nous programes i projectes.

La presentació d’aquesta xarxa s’ha fet aquest dimecres a la tarda, a l’escola municipal Salvador Llobet, en l’acte per celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora (30 de novembre), que enguany porta per lema “La cultura: font de creació i aprenentatges a la Ciutat Educadora”.

Des de 1992 Granollers forma part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) que està formada actualment per prop de 500 ciutats distribuïdes pels diferents continents i organitzades operativament en xarxes territorials, una de les quals i també la més nombrosa quant a socis, és la que correspon a l’estat espanyol, la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE).

17a edició de la Beca Maria Gaja

L’acte ha servit també per presentar la convocatòria de la 17a edició de la Beca Maria Gaja a projectes didàctics en valors cívics. Dotada amb 3.000 euros i convocada cada dos anys, aquesta beca que convoquen el Consell Escolar Municipal i l’Ajuntament de Granollers s'adreça a projectes pedagògics amb voluntat innovadora, que promoguin valors cívics i democràtics dins el marc del coneixement i el respecte de l’entorn i que contribueixin al desenvolupament de Granollers com a ciutat educadora.

La beca pren el nom de la mestra Maria Gaja en reconeixement de una trajectòria professional de compromís i transmissió d’aquests valors. Gaja va morir el passat mes d’agost i l’acte d’aquest dimecres ha servit també per retre homenatge a aquesta mestra que va treballar durant 3 dècades a l’escola municipal Salvador Llobet, es va implicar en el moviment de transformació pedagògica en ple franquisme, i va ser cofundadora del Casal del Mestre de Granollers.